Pachet: Curs de drept penal, Enciclopedia Juridica Romana si Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman
Pachet: Curs de drept penal, Enciclopedia Juridica Romana si Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman
Pret de coperta: 2.990,00
2.242,50 lei (-25%)
Cultura juridica
Pachet: Curs de drept penal, Enciclopedia Juridica Romana si Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman

Pret de coperta: 2.990,00

2.242,50 lei

Economisesti 25%

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Optiuni de achizitie



Pachetul contine:

1. Pachet: Curs de drept penal Volumul I si Volumul II
Fara indoiala, Ioan Tanoviceanu ramane in istoria dreptului romanesc o personalitate complexa, cu preocupari variate, de la teoretician, dascal, la avocat pledant, dar toate subsumate unei concepții coerente, științifice asupra fenomenului juridic. Ca orice savant veritabil, acorda prioritate ideilor, in raport cu vremelnicele reglementari legale, spiritului dreptului și dreptații in evaluarea și judecarea starilor de fapt. In acest context, el a fost adeptul interpretarii și aplicarii legii din perspectiva principiilor generale și a conceptelor fundamentale care guverneaza materia, dincolo de imperfecțiunile de redactare ale textului legal.

„Desigur, legea chiar absurda – scria prof. Tanoviceanu – trebuie sa fie executata fiindca judex secundum leges non de legibus judicat, insa inainte de a admite ca legea e absurda sau ca textul e rau redactat, trebuie sa luam seama sa nu-i dam o interpretare absurda... Concluziile generale se trag din principiile generale ale dreptului penal și procedurii penale”.

In același context al comentarii unei decizii intr-un caz de speța, el se intreba daca nu cumva acțiunea populara din dreptul roman nu ar trebui sa-și gaseasca locul in legislația romaneasca moderna, prevestind astfel situația acțiunilor colective din dreptul postmodern.

Desigur, opera sa juridica definitorie ramane Cursul din 1912, convertit in Tratat de drept penal și de procedura penala in 1924, care pentru mulți „nu-i un manual pentru a invața dreptul penal, ci o opera de doctrina și dogmatica penala, pentru aprofundarea dreptului penal” (P. Ionescu-Muscel). Nu mai puțin informata despre ideile și practicile confraților sai de specialitate, opera lui Tanoviceanu s-ar deosebi de acestea prin faptul ca el „nu a fost un creator de sisteme penale, ci un creator in analiza acestor sisteme, facand prin aceasta ca opera lui sa fie permanenta vie, prin vioiciunea cu care analizeaza și rapiditatea cu care coordoneaza ideile altora și parerile sale de mare invațat in ale dreptului penal”.

Intr-o apreciere prin delimitare de lucrarile unora dintre contemporanii sai reprezentativi este de remarcat ca și I. Tanoviceanu a facut dogmatica penala, insa intr-un mod cu totul diferit, de exemplu, de școala italiana (Manzini, Mortara, Mayno) sau cea franceza (Boitard, Vidal), deoarece in demersul sau exegeza textului a fost insoțita de considerații de ordin filosofic, critic, istoric ș.a., astfel ca in partea filosofica s-ar apropia de J.J. Haus, din perspectiva critica, de Lucchini, iar din cea dogmatica, de Eugen Florian.

Tocmai din cauza complexitații operei sale, ea ramane mai puțin clasificabila, fara nuanțari importante, in privința școlii de apartenența. Astfel, s-ar apropia de cea sociologica criminala, premergatoare a școlii pozitiviste penale din primele decenii ale veacului al XX-lea. In același spirit, Tanoviceanu s-a pronunțat pentru o specializare mai accentuata, inclusiv din perioada studiilor universitare a celor care „au insarcinarea de a soluționa procesul penal... Dintotdeauna, Ioan Tanoviceanu a fost perceput ca fondatorul științei penale in Romania, precum Cesare Beccaria ori Enrico Ferri in Italia, iar opera sa, considerata a „strabate cu autoritate secole și secole, cat va fi necesara justiția penala la noi”. Caracterul fondator al operei sale a fost perceput și de straini, precum profesorul francez Emile Garçon care, intr-o recenzie consacrata Cursului, remarca: „Multa vreme legislația Regatului Romaniei n-a avut interpreți naționali. D-l Tanoviceanu (...) este un penalist extrem de instruit și foarte competent. Erudiția sa este mare și știința sa profunda. In toate chestiunile, mai ales in cele pasionante și delicate, d-l Tanoviceanu a adus multa lumina. Documentarea istorica, doctrinara și jurisprudențiala este completa și sigura (...) Opera sa este originala și profund personala (...) Savantul profesor din București este un partizan hotarat al doctrinei care atribuie dreptului represiv funcțiunea apararii sociale (...) Volumele sale au o mare valoare științifica”. La randul sau, A. Radulescu afirma categoric, prezentand Tratatul sau din 1924-1927, ca „Este știut ca opera lui Tanoviceanu a fost socotita, cu drept cuvant, pana acum, cea mai buna lucrare asupra parții generale a Dreptului penal”.

Datorita monumentalitații sale, o asemenea opera avea, pe de o parte, sa „sadeasca de la inceput o descurajare in studiile generațiilor noastre tinere”, I. Tanoviceanu fiind „acel mare penalist care formeaza gloria noastra, in domeniul dreptului penal și decepția in parte a penaliștilor ce i-a urmat”, iar pe de alta parte, el a avut pentru pleiada de tineri cercetatori care i-au urmat (printre care: Dongoroz, Pella, Buzea, Traian Pop) „rolul lui Mihai Eminescu in lirica romaneasca, adica interdicția de a cadea sub un anumit nivel teoretic”.

Prof. univ. dr., dr. h.c. Mircea Duțu
Directorul Institutului de Cercetari Juridice
„Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane (I.C.J.)

dr. CP II Tudor Avrigeanu
Departamentul de drept penal „Vintila Dongoroz” al I.C.J.



2. Enciclopedia Juridica Romana. Volumul I - A-C
„… dreptul romanesc are șansa sa dispuna de o opera cuprinzatoare, care sa ne fie de folos acum și sa dainuie peste timp. Felicit pe inițiatori, coordonatori și autori pentru aceasta realizare de excepție și ii incurajez la continuarea eforturilor dedicate ducerii la bun sfarșit a proiectului Enciclopediei Juridice Romane. De asemenea, imi exprim speranța ca, pe baza acestei impresionante și ambițioase lucrari științifice și pornind de la ea, noile generații de profesioniști ai dreptului sa construiasca o opera juridica inca mai mareața și mai durabila, spre binele lor și al țarii.”

Academician Mugur ISARESCU
Președintele Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie
a Academiei Romane
Guvernatorul Bancii Naționale a Romaniei



„Enciclopedia va fi o opera importanta pentru domeniul științelor juridice, pentru specialiștii și profesioniștii dreptului, pentru magistrați, avocați, consilieri juridici, executori judecatorești, notari, dar nu numai pentru ei. Mai concret, Enciclopedia va fi o sursa științifica de informare, de studiu și cercetare, un izvor de informație autorizata, un instrument de lucru pentru universitari, pentru cadre didactice in general, pentru cercetatori, pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, cercetatori postdoctorali, din domenii diverse, pentru mediul de afaceri, antreprenori; așadar, pentru un public larg.”

Prof. univ. dr. Iosif R. URS
Președintele Universitații Titu Maiorescu



„Nevoia unei enciclopedii juridice, azi, aproape ca nu mai comporta justificari, impunandu-se de la sine.”

Prof. univ. dr. Mircea DUȚU
Directorul Institutului de Cercetari Juridice
„Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane



„Elaborarea Enciclopediei Juridice Romane a implicat efortul concilierii și sintetizarii acestor concepții, recunoscand ca dreptul epocii actuale are nevoie sa guverneze saltul de la individualism la comunitarism și de la colectivism la personalism, de la solitar la solidar, de la grija pentru evitarea sau repartizarea pierderii la cea pentru maximizarea caștigului și stimularea asumarii riscului, de la bonificarea prudenței la premierea curajului, de la protejarea debitorului la privilegierea creditorului. In masura in care, prezentandu-le pe toate, Enciclopedia Juridica Romana ofera argumentele pentru adecvarea abordarilor civiliste clasice la realitatea lumii contemporane …”

Coordonatorii generali ai volumului




3. Pachet: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman. Set 14 Titluri - 11 Tomuri
Un proiect editorial de anvergura nationala menit sa valorifice traditiile si valorile juridice romanesti.

Reeditarea integrala a „Explicațiunii teoretice și practice a dreptului civil roman” este un gest necesar lumii noastre juridice. Aceasta ramane o sursa de documentare valida și pentru cursurile și tratatele pe noul Cod civil.

Titlul lucrarii este sugestiv: „Explicațiunea teoretica și practica a dreptului civil roman in comparațiune cu legile vechi și cu principalele legislațiuni straine”. Alexandresco explica instituțiile dreptului civil facand apel la evoluția lor istorica. Lucrarea a avut in intenția autorului scopuri eminamente practice. Metoda urmata, analizele istorice și comparare a soluțiilor date pe codurile moderne ne arata aceasta intenție; absența oricarei referiri la filosofia dreptului nu face decat sa o intareasca. Alexandresco a intenționat sa scrie o opera menita sa faciliteze asimilarea codului de inspirație straina in țara sa de adopție.

Dimitrie Alexandresco este pentru dreptul civil roman un fondator. Cercetarile sale au constituit un sprijin puternic pentru dezvoltarea originala a jurisprudenței și doctrinei romanești.

Explicarea Codului civil și studiul sau asupra dreptului roman vechi și modern au oferit un bogat material istoric, doctrinar și jurisprudențial. Cei care au vrut sa participe la aplicarea practica și dezvoltarea teoretica a științei juridice au beneficiat din plin. Astfel se explica prestigiul enorm de care s-a bucurat profesorul ieșean in timpul vieții, precum si influenta durabila a operei sale asupra dreptului civil roman.



Parteneri - Alexandresco: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman
  • Titlu: Pachet: Curs de drept penal, Enciclopedia Juridica Romana si Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman
  • Pret: 2.990,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-0158-4; 978-973-27-2967-0;
  • Format: Academic-cartonat; 20 x 26 cm - Cusut, cartonat, semn de carte
  • Pagini: Vol 1- 800; Vol 2- 630; 1070, -
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Ioan Tanoviceanu
Ioan Tanoviceanu ( n. 18 ianuarie 1858, Glodu, Dolj - d. 8 aprilie 1917, Odessa ) a fost un academician român, jurist, profesor de drept al epocii moderne, membru corespondent (1897) al Academiei Române , întemeietorul criminologiei românești. A absolvit Facultatea de Drept din...

Citeste mai mult »

Dimitrie Alexandresco
Dimitrie Alexandresco, s-a născut pe 4 octombrie 1850 la Iaşi. Elev al Institutului Pilat din Lemberg (actualmente Liov, Ucraina) în perioada 1860‑1861, studiază apoi la Liceul Napoléon (astăzi Liceul Henry IV) din Paris. Această ultimă instituţie este unul dintre liceele tradiţionale...

Citeste mai mult »

Mircea Duțu
Profesorul Mircea Duţu a publicat peste 25 volume: 1.    Drepturile şi Responsabilităţile fundamentale ale tineretului în lumea contemporană, Ed.Politică, Bucureşti, 1986. 2.    Educaţia şi problemele lumii contemporane, Ed. Albatros, Bucureşti, 1988. 3.    Dreptul Mediului,...

Citeste mai mult »

Pachet: Curs de drept penal, Enciclopedia Juridica Romana si Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos