Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul
Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul
Pret de coperta: 102,00
81,60 lei (-20%)
Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul
Beletristica
Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul

Pret de coperta: 102,00

81,60 lei

Economisesti 20%

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Livrare

In maxim 5 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Transport gratuit

Pentru comenzile peste 300 Lei

Optiuni de achizitie


35,00 31,50 lei
Economisesti 10.00%

35,00 31,50 lei
Economisesti 10.00%

32,00 28,80 lei
Economisesti 10.00%


Pachetul contine:

1.  Pandemie…si alte povestiri

   1. Pandemie

Atunci când o pandemie globală ucide aproape întreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerețe se refugiază la o cabană situată pe vârful unui munte. Lunile trec și cei doi sunt tot mai rupți de realitate și afectați de singurătate și izolare.

Asta până când într-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la ușă...

 

  2. Monstrul

Într-o după-amiază fierbinte de vară, Ana, o fată de numai 15 ani, așteaptă cu nerăbdare la marginea șoselei pentru a lua o mașină la ocazie. 

După o vreme, un hârb ruginit apare din curbă, reduce șovăitor viteza și în cele din urmă oprește în dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenușiu, hipnotizanți, ce par a o atrage fără voia ei înăuntru. Astfel debutează această nuvelă, un thriller captivant, ce se citește cu sufletul la gură!

 

  3. Lumea gândacilor

Cum reacționezi atunci când te trezești într-o lume în care locul oamenilor a fost luat dintr-o dată de gândaci enormi și dezgustători?

Pentru a supraviețui, va trebui sa îți joci rolul la perfecție, ca și cum nimic nu s-a întâmplat: să cultivi relațiile sociale, să participi la serviciul religios, să mergi la birou și să încerci chiar să trăiești o poveste de dragoste... O povestire terifiantă, cu un final neașteptat.

 

  4. Călător în noapte

Pe o furtună cumplită, doi tineri se încumetă să plece cu mașina din București spre mare, pentru un scurt weekend la plajă. Este miezul nopții și un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrăzii, să oprească.

Urmează un thriller înfricoșător, în care personajele nu sunt ceea ce par, în timp ce stațiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de coșmar.

*

Publicate inițial în mediul online, aceste patru nuvele au cunoscut un succes comercial enorm, fiind în permanență prezente în TOP 50 Google Store și Apple Store Romania, cu review-uri excepționale din partea cititorilor.

 

Cosmin BAIU este autorul romanului istoric „Ultima noapte la Auschwitz” (2020) și al romanului horror „Interviul” (2019), precum și al multor altor volume de ficțiune și dezvoltare personală, distribuite în țară si străinătate.

 

 

            Noua carte a lui Cosmin Baiu reunește în paginile sale patru povestiri depănate în tușe suprarealiste, fantastice, aparent fără legătură una cu cealaltă. În fapt, cele patru povestiri nu reprezintă însă nimic altceva decât piese dintr-unul și același puzzle, deloc fantastic, în ciuda nuanțelor lugubre în care ni-l ipostaziază autorul, ci din păcate cât se poate de bine conexat realității noastre cotidiene, peste care par a se suprapune cu fidelitate într-atât de multe aspecte încât devine de-a dreptul înspăimântător. Un puzzle care oglindește anomaliile sinistre ale unei matrice sociale tot mai dezumanizate, dar și unele dintre cele mai mari controverse existențiale și temeri profunde care țin în tensiune și ajung să contorsioneze într-un mod specific celei mai crunte terori psihicul individului actual de pretutindeni, în general, și a celui care își trăiește viața în România, în mod particular.  

            Astfel, fie că ne oprim la imaginea vieții sociale și individuale devastate de o pandemie atât de ciudată, dar și cât se poate de actuală astăzi pretutindeni pe glob, fie la coșmarul relevat de săvârșirea unor crime abominabile în fundalul cărora se conturază o corupție sistemică cu conexiuni transnaționale, care a ținut prizonier publicul din România, prin intermediul canalelor media, mai bine de o jumătate de an, ori la dramele și destinele frânte cauzate de mult prea desele accidente de circulație într-o țară care duce lipsă de o infrastructură de transport adecvată și psihoza națională aferentă întreținută de aceleași canale media, sau conturul tot mai pronunțat al unei societăți de masă amorfe, guvernate de o corectitudine politică atât de îndoielnică, devoalată de autor prin metafora „lumii gândacilor”, descoperim în „Pandemie... și alte povestiri” a lui Cosmin Baiu toate acele probleme și temeri care ne-au acaparat parcă dintr-o dată și pe nesimțite deformându-ne într-un mod de-a dreptul hidos prezentul.  

Mihai-Bogdan MARIAN 

 

2. Ultima noapte la Auschwitz

În toamna anului 1944, un tânăr profesor de istorie antică din Viena este urcat într-un tren de marfă, alături de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.

Pentru a evada, are la dispoziție doar câteva săptămâni, până când foamea îi va întuneca judecata, până ce trupul său va fi prea slăbit pentru a mai putea lupta.

 

Oare va reuși?! Deznodământul romanului este neașteptat și șocant...

Scris la persoana întâi, într-o manieră alertă, romanul Ultima noapte la Auschwitz transportă cititorul în atmosfera terifiantă a acestei fabrici a morții, unde până și aerul miroase a deznădejde, în intimitatea gândurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu față umană, precum Josef Mengele, Rudolf Höss sau criminalul Karl Fritzsch.

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine română, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intră, fără voia sa, în măruntaiele acestei mașinării bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare și la trădare, însă reușește în numai câteva zile să organizeze opoziția, devenind liderul unei mișcări de rezistență ce își propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagăr.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și înspăimântător, o adevărată descindere în infern, care redă magistral încleștarea oarbă, mutilantă, între ființe dezumanizate, îndoctrinate și victimele lor lipsite de apărare.

Cosmin BAIU este autorul romanului horror de succes Interviul (Editura Neverland, București, 2019), precum și al multor altor volume de ficțiune și dezvoltare personală, distribuite în țară și în străinătate.

 

3. Interviul

Domnul C, un tanar studios, insa copleșit de datorii, se hotaraște sa se angajeze la o mare corporație, motiv pentru care trebuie sa dea mai intai un interviu.
Tot ceea ce urmeaza insa este un adevarat carnaval al groazei, la care eroul nostru participa in calitate de personaj principal și victima desemnata. Domnul C exploreaza cu determinare o lume absurda, neverosimila, in care ființele umane par a interpreta un rol prestabilit, trasat de forțe nevazute. Treptat, interviul capata ințelesuri și semnificații noi, iar tanarul C se vede silit sa lupte cu prețul vieții pentru a afla adevarul despre propria ființa.
Romanul horror „INTERVIUL” are un loc aparte in literatura romana, avand ca precursori operele lui Stephen King, Kafka sau Bulgakov. Cititorul se scufunda treptat in acest univers straniu și stramb, insa surprinzator de familiar, o lume aflata la discreția unor forțe malefice.
Drama Domnului C, personaj universal, poate fi a oricaruia dintre noi, iar adevarul pe care el il cauta da sens propriei noastre existențe in lumea contemporana.„Interviul” lui Cosmin Baiu este un roman fabulos, suprarealist, plin de fantastic și de mister, cu puternice accente macabre care vin sa surprinda drama existențiala, sau mai bine spus post-existențiala, și zbaterile interioare ale unui tanar ce da dovada de un caracter aparte și o stapanire de sine de admirat in fața tuturor lucrurilor inexplicabile și a personajelor neverosimile pe care le intalnește in drumul sau catre un important interviu. Lucruri și personaje inexplicabile, care vin sa-i semnaleze cititorului inca de la inceput ca, in ciuda aparentelor cadre cotidiene de normalitate, este vorba despre o poveste situata dincolo de existența cotidiana (cazul celor noua colindatori care apar la geamul bucatariei lui C – personajul principal, un fapt aparent normal, insa numai pana la momentul la care autorul vine și relateaza ulterior ca C coboara din apartamentul sau in viteza noua etaje), probabil chiar undeva la granița dintre viața și moarte (semnalata de apariția celor doua personaje misterioase, Ding și Dong, care duceau o trasura plina de animale moarte).

Stilul aparte al autorului ne amintește, inca de la primele pagini, de romanele lui Kafka, nu numai prin titlu, pe cat de scurt pe atat de expresiv – Interviul, și prin numele personajului principal redat printr-o singura litera – C, ci și prin absurdul și caracterul suprarealist al situațiilor cu care se confrunta acest personaj. Un stil care, in același timp, ne duce cu gandul și la cinismul personajelor lui Raymond Chandler și la puterea sa de expresivitate și de tușare a cadrelor de desfașurare a acțiunii, dar și a trairilor interioare ale personajului, stil care, insa, se dezvolta mai departe aratandu-ne ca romanul „Interviul” dovedește o complexitate și o profunzime aparte, care, dupa cum insuși autorul ne dezvaluie la finalul romanului, combina o multitudine de abordari și experiențe stilistice, atat din zona de creație literara, cat și din cea muzicala, și care da putere poveștii croite de autor sa-l acapareze pe cititor și sa-i ofere nenumarate teme de reflecție cu privire la societate și la condiția existențiala a omului contemporan.

Mihai-Bogdan MARIAN

  • Titlu: Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul
  • Pret: 102,00 RON
  • ISBN: 978-606-9018-18-7; 978-606-9018-13-2; 978-606-8390-91-8
  • Format: Academic
  • Pagini: 270; 240; 250
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Cosmin Baiu
Cosmin BAIU are o experiență vastă în domeniul economic. Lucrează de peste 20 de ani în cadrul unor companii bancare de top la nivel european, ocupând multiple poziții de management executiv, inclusiv pe cea de membru al mai multor comitete de credit. Are o experiență ce îmbină...

Citeste mai mult »

Pachet: Pandemie…si alte povestiri; Ultima noapte la Auschwitz si Interviul
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Comanda prin telefon

0733.673.555

Copyright 2008-2020 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos