

32,44 lei (-35%)

Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia
- Cod:16063
- Autor: Cătălin Vrabie
- Publicat de: Editura Neverland
- Colectia: Călătorii
- Data aparitiei: Mai 2024
- Cuprins
- Rasfoieste
Termen de livrare
2 zile lucratoareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlinePierdut prin Lume a devenit deja un brand. Un brand creat de Catalin Vrabie pe o filosofie foarte simpla, care ar putea sa se defineasca prin cunoaÈ™terea directa a unor noi geografii È™i culturi, traita în incertitudinea zilei de mâine, dar în frumuseÈ›ea clipei de acum. Noul sau jurnal – Pierdut in Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan & Mongolia – este o invitaÈ›ie convingatoare la învingerea inerÈ›iei create de zona de confort È™i la descoperirea necunoscutului, prin a calatori în locuri visate sau dorite, lasând o serie de detalii ale calatoriei la întâmplare.
Autorul spune: „Stan‑urile – aÈ™a cum li se zice È›arilor din Asia Centrala – m‑au fascinat dintotdeauna, desi niciodata, pâna de curând, nu ma gândisem sa le vizitez într‑o calatorie dedicata lor. Cautând bilete de avion pentru Astana – capitala Kazahstanului –, am vazut ca mai toate zborurile aveau tranzit în Aktau. Curiozitatea m‑a facut sa caut pe net unde, pe harta lumii, este situat acest Aktau È™i astfel am aflat ca e tot în Kazahstan, pe malul rasaritean al Marii Caspice. (…) IntenÈ›ia iniÈ›iala era sa pornesc din Astana spre vest, dar mi‑am spus ca e la fel de bine È™i daca o iau din Aktau spre est… aÈ™a ca mi‑am È™i cumparat biletul. (…) Simt emoÈ›ia unei noi aventuri care, de data asta, se anunÈ›a a fi plina de necunoscut, pentru ca regiunea este slab acoperita de internet sau de servicii de telefonie mobile.”
Kazahstanul este o È›ara transcontinentala care se afla în Asia Centrala, având doar un petic de teritoriu la vest de râul Ural, în Europa; teritoriul sau este mai mare decât Europa de Vest. Are hotar cu Rusia, China, Kîrgîstan, Uzbekistan È™i Turkmenistan È™i ieÈ™ire la Marea Caspica. Kazahstan dispune de stepa, taiga, defileuri, dealuri, delta, munÈ›i acoperiÈ›i de zapada È™i deÈ™erturi. Capitala È›arii este Astana, care a înlocuit în 1997 fosta capitala, Almatî.
Kârgâzstan este o È›ara din Asia Centrala, care se învecineaza la nord cu Kazahstanul, la vest cu Uzbekistanul, la est cu China, iar în sud-vest cu Tadjikistanul. Kârgâzstanul este un stat fara ieÈ™ire la mare È™i muntos, cu capitala la BiÈ™kek. Kârgâzstanul facea parte din Uniunea Sovietica pâna în 1991, când a devenit independent.
Uzbekistanul este o È›ara din Asia Centrala, care se învecineaza cu Kazahstanul la vest È™i la nord, cu Kârgâzstanul È™i Tadjikistanul la est È™i cu Afganistanul È™i Turkmenistanul la sud. Arabii au stapânit actualul teritoriu al Uzbekistanului înca din sec al VII-lea. În Evul Mediu, Uzbekistanul a fost unul dintre bastioanele Islamului, fapt vizibil mai ales în Buhara, oraÈ™ faimos înca din secolul al IV-lea î.C. În Buhara s-au pastrat moschei vechi, minarete È™i medrese (È™coli islamice de învaÈ›amânt superior). În ambele oraÈ™e domnea o atmosfera liberala; aici traiau învaÈ›aÈ›i È™i poeÈ›i marcanÈ›i, precum Avicenna sau Muhammad Al-Khwarizmi, unul dintre parinÈ›ii algebrei.
Mongolia este o È›ara din Asia Centrala, care se învecineaza la nord cu Rusia, la sud È™i est cu Republica Populara Chineza, iar graniÈ›a de vest se afla la o mica distanÈ›a de Kazahstan. A fost centrul Imperiului mongol în secolul al XIII-lea, dar a fost condusa de dinastia manciuriana Qing din secolul al VII-lea È™i pâna la formarea, cu asistenÈ›a sovietica, a unui guvern independent (în 1921). Ca urmare a prabuÈ™irii Uniunii Sovietice, Mongolia a adoptat o forma de guvernare democratica. A optsprezecea È›ara din lume ca suprafaÈ›a, în Mongolia predomina stepa, alaturi de munÈ›i (în nord si vest) È™i DeÈ™ertul Gobi în sudul È›arii. Circa 30% din populaÈ›ia È›arii este alcatuita din nomazi sau seminomazi, budiÈ™ti de rit tibetan È™i de etnie mongola. Capitala Ulaanbaatar concentreaza peste 50% din populaÈ›ie. Limba mongola aparÈ›ine familiei de limbi altaice. Este o limba aglutinanta, vorbita de catre circa 5,7 milioane de persoane în întreaga lume.
- Titlu: Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia
- Pret: 49,90 RON
- ISBN: 978-630-307-027-8
- Format: 13x20 cm
- Pagini: 264

Conf. univ. dr. Cătălin Vrabie este membru al corpului didactic al Facultății de Administrație Publică din SNSPA, predând cursuri specializate precum Programarea Bazelor de Date, Operare și Programare Software, E-administrație, Smart Cities și Applied Artificial Intelligence. Dedicat...
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.