Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului 8 noiembrie 2022
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului 8 noiembrie 2022
Pret de coperta:
357,00 lei
Conferinte
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului 8 noiembrie 2022

Pret de coperta:

357,00 lei

Disponibilitate: In stoc


( +178,50 lei )

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

2 zile lucrătoare

Termen de livrare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Universitatea din București – Facultatea de Drept in parteneriat cu  Grupul editorial Universul Juridic organizeaza marți, 8 noiembrie 2022, incepand cu ora 10.00, in  Sala Stoicescu a Facultații de Drept, Conferința naționala de dreptul urbanismului și amenajarea teritoriului – ediția II.

Incurajați de succesul primei ediții a conferinței, care a reunit cei mai importanți specialiști in aceasta materie, atat reputați juriști, cat și urbaniști și arhitecți, propunem sa continuam acest proiect cu o a doua ediție a evenimentului, organizata chiar de Ziua mondiala a urbanismului.

Coerența și claritatea normelor juridice și ale instrumentelor operaționale specifice urbanismului și amenajarii teritoriului au un impact direct asupra calitații vieții, a conservarii valorii proprietaților imobiliare și a sanatații populației. Sunt afectate, deopotriva, dinamica economica și investițiile financiare pe termen scurt, mediu sau lung, la nivel local sau central. Absența, in primele decenii postcomuniste, a unui cadru instituțional și legal adecvat a generat dezvoltari urbane cu semnificative disfuncții, investiții speculative și atitudini instituționale lipsite, uneori, de eficiența.

Deși, la nivel european, internațional, problemele pe care le ridica domeniul urbanismului și al amenajarii teritoriului cunosc o abordare interdisciplinara și sunt prioritare in agenda publica a guvernanților, in Romania, rezolvarea unora dintre disfuncționalitațile identificate in aceasta materie extrem de vasta și diversificata este in plina desfașurare. De altfel, la nivelul ministerului de resort a fost deja elaborat un proiect de Cod al amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor in scopul reunificarii și sistematizarii legislației in materie.

Și aceasta a doua ediție a Conferinței iși propune sa continue discuțiile cu privire la aspecte de actualitate din domeniul urbanismului și al amenajarii teritoriului, aflate adeseori la intersecția dintre interesul public și cel particular.

Totodata, și in cadrul acestei noi intalniri, perspectiva interdisciplinara a abordarii tematicilor prezentate va fi dominanta, intervențiile specialiștilor din diferite domenii, precum juriști, arhitecți, urbaniști, ingineri, geografi etc. demonstrand complexitatea dezbaterilor ce pot genera uneori dispute intre reprezentanți ai sectorului public, cu atribuții in domeniu, și reprezentanți ai sectorului privat.

Asemenea confruntari de idei pot sa conduca insa la identificarea de posibile soluții fața de unele din problemele generate de reglementarile aplicabile in materie, inclusiv prin raportare la unele hotarari ale instanței de contencios administrativ ce reflecta o sfera larga și diversificata de conflicte rezultate fie din interpretarea diferita a unor prevederi legale, fie din existența unui vid legislativ. Amintim, in acest context, și deciziile instanței supreme prin care se urmarește o interpretare și o aplicare unitara a legislației cu privire la urbanism și amenajarea teritoriului.

Parteneri:

Vlasceanu, Nyerges & Partners

Secu Legal | Real Estate Law Firm

Fiodorov & Partners

Stratulat Albulescu Attorneys at Law

WOLTERS KLUWER Romania

Alpha Bank

Tudor. Personal Tailor

 

Moderatori: Prof. univ. dr. Dana Tofan, Director, Școala Doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane; conf. univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București; Președinte, Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Primăria Municipiului București

 

Speakeri și teme (in ordine alfabetica, in curs de actualizare):

Tudor Nicolae Bonifate, Alin Constantin Toma, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Dr. Sebastian Boțic – Certificatul de urbanism: o problema inca nerezolvata?

Conf. univ. dr. Robert Bischin, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

Prof. univ. dr. Simona Cristea, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cercetator științific., av. Dumitru Dobrev, Institutul de Cercetari Juridice „Andrei Radulescu” al Academiei Romane; SCA Dobrinescu Dobrev

Prof. univ. dr. h.c. Mircea Duțu, director, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane

Drd.  Andreea Fandache, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Lect.univ. dr. Cristina Cornelia Feurdean, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Tatiana Fiodorov, Managing Partner, Fiodorov & Partners – Particularitațile documentațiilor de urbanism in cazul dezvoltarii proiectelor de energie regenerabila

Arh. dr. Anca Ileana Ginavar, Director General, Direcția Generala Dezvoltare Teritoriala, Ministerul dezvoltarii, lucrarilor publice și administrației

Av. Manuela Iurașcu, Managing Associate, Stratulat Albulescu Attorneys at Law

Adrian Mantoiu, EMBA, Managing Director Wolters Kluwer Romania – Inteligența Artificiala – analiza avansata a jurisprudenței

Mihaela Nyerges, Partner – Vlasceanu, Nyerges & Partners – Provocari actuale in autorizarea de noi capacitați de producere energie din surse regenerabile

Urbanist Alexandru Panișoara, Președinte, Asociația pentru Dreptul Urbanismului – ADU – Delegarea atribuțiilor de catre Primar/Președintele Consiliului Județean, in urbanism si construcții, Viceprimarului/Vicepreședintelui Consiliului Judetean

Arh. dr. Claudiu Daniel Salanța, arhitect șef, Direcția urbanism și amenajarea teritoriului, Consiliul județean Cluj

Av. drd. Andreea-Cristina Secu, Secu Legal – Real Estate Law Firm – Volatilitatea autorizației de construire și securitatea investițiilor imobiliare

Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea

 

*Conferința va putea fi urmarita și in format fizic, din sala in care se va desfașura. Se va permite accesul in sala pentru un numar limitat de participanți, respectand prevederile legale și numarul de participanți permis. Pentru participarea in sala se va achita o taxa in plus de 150 lei + tva, care va include mapa conferinței și masa de pranz. 

*Atenție!! Criteriul de rezervare va fi in ordinea inscrierilor.


TAXA DE PARTICIPARE: 

  • online – 300 lei + TVA 
  • fizic (in sala) – suplimentar fața de prețul online, se va achita suma de 150 lei + TVA (taxa include masa de pranz, mapa conferinței)  

 Include urmatoarele beneficii:

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– Acces la inregistrarea video la 3 zile dupa data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți in domeniu

– Voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior in ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri


Accesul la conferința se face online, pe baza de utilizator și parola.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video va sunt transmise in mod automat, prin e-mail, dupa inscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisa LIVE la data și ora afișate. De asemenea, inregistrarea VIDEO a conferinței va va fi pusa la dispoziție in cel mai scurt timp dupa finalizarea transmisiei LIVE.

Atat transmisia LIVE, cat și inregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe baza de utilizator și parola pentru persoanele care s-au inscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a inregistrarii se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setari tehnice speciale in afara de autentificarea cu utilizator și parola pe www.universuljuridic.ro


Pentru mai multe detalii, nu ezitați sa ne contactați:

0733.674.555 conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferința, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin doua zile (48 de ore) inaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitarile ulterioare nu vor fi luate in calcul, avand in vedere costurile logistice aferente manifestarii. Mulțumim pentru ințelegere.

* Avand in vedere prevederile legale in materia protecției datelor cu caracter personal, va informam ca la evenimentul la care urmeaza sa participați exista posibilitatea sa se realizeze filmari/fotografii. Totodata, este posibil ca aceste materiale sa fie transmise live și in reluare pe universuljuridic.ro, sa se regaseasca in arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastra in platforma evenimentului sau orice corespondența din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastra la eveniment, semnifica acceptarea termenilor si conditiilor privind organizarea acestuia. Astfel, va exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de catre Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentari ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdata, completand acest formular, va dați acordul și fața de folosirea fotografiilor și/sau inregistrarilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastra in materialele filmate/fotografice, destinate diseminarii pe canalele aratate.

  • Titlu: Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului 8 noiembrie 2022
  • Pret: 357,00 RON
  • ISBN:
  • Format:
  • Pagini:
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului 8 noiembrie 2022
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2022 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos