Evenimente 2018

Conferinta Data Protection; Solutii si responsabilitati, edtia a VI-a

Conferinta Data Protection; Solutii si responsabilitati, edtia a VI-a

12 decembrie 2018 | accesari 53

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează miercuri, 12 decembrie 2018, Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a.

Prezentare

La nivel mondial, doar 9% dintre companii respectau regulamentul european pentru protecția datelor, care a intrat în vigoare în 25 mai 2018. General Data Protection Regulation sau, pe scurt, GDPR, este cea mai mare schimbare legislativă la nivelul Uniunii Europene din ultimii 20 de ani și va aduce amenzi usturătoare (care pot merge până la 20 milioane de euro sau până la 4% din cifra de afaceri mondială totală anuală) pentru companiile și autoritățile publice care nu îl respectă.

Toate companiile, indiferent de dimensiune, ar trebui să procedeze la efectuarea unui dublu audit – legal și IT – pentru a se conforma noilor reglementări. Companiile care procesează date pe scară largă sau procesează categorii speciale de date, precum și autoritățile publice trebuiau să aibă un Data Protection Officer în funcție, la data de 25 mai 2018, când a intrat în vigoare noua legislație comunitară, în toate statele membre UE.

Cele mai expuse vor fi în mod evident firmele care prelucrează un număr mare de date cu caracter personal (mall-uri online, retaileri, asigurători, bănci), companiile care prelucrează categorii speciale de date, cum ar fi datele privitoare la sănătate (clinici, spitale) și cele care transmit date către țări din afara UE (companii de turism, companii aeriene etc.).

De remarcat faptul că la nivelul Uniunii Europene au început să se acorde amenzi consistente. Astfel, Spitalul Barreiro din Portugalia a fost amendat cu 400.000 de euro de către Autoritatea portugheză pentru protecția datelor pentru nerespectarea Regulamentului UE privind protecția generală a datelor (GDPR), prin faptul că nu a separat drepturile de acces la datele pacienților.

Conferința cu tema Data Protection; Soluții și responsabilități își propune să vină în sprijinul companiilor și autorităților și să clarifice o serie de aspecte prevăzute în Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal precum:

– Principalii operatori vizați;

– Evaluarea contractelor existente în vederea stabilirii conformității cu prevederile Regulamentului:

– Evaluarea politicilor, procedurilor și notificărilor aferente prelucrării datelor cu caracter personal;

– Evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecția acestor date;

– Etape de urmat și Recomandări.

Teme de discuție

– „Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecția Datelor și de ce?”;

– „Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”;

– „Lista operațiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluării impactului asupra protecției datelor cu caracter personal”;

– „Ce trebuie să facă operatorii economici în următoarele 6 luni, ce pot să facă avocații și cum?”;

– „Analiza problemelor juridice pe care le ridică noua reglementare”;

– „Identificarea zonelor de impact aduse de GDPR”;

– „Metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației”;

– „Ce este o Evaluare a Impactului asupra Protecției Datelor (DPIA)?”;

– „Când trebuie efectuată DPIA și de către cine?”;

– „Când trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)?”;

– „Implicațiile de natură etică în respectarea protecției datelor personale”.


Propuneri vorbitori

– Alina Săvoiu, Director Juridic, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

– Judecător din partea Curții de Apel București;

– Cătălin Giulescu, Expert responsabil privind protecția datelor personale;

– Liliana Vasilescu, Șef Serviciu, Direcția Juridică, CEC Bank;

– Raul Felix Hodoș, Avocat Partener, Hodoș și Asociații;

– Daniel-Mihail Șandru, coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române;

– Bogdan-Petru Mihai, Avocat Partener, Mușat și Asociații;

– Bogdan Manolea, co-fondator TRUSTED.ro și expert în Legile Internetului;

– Drd. Ionuț Riteș, expert în Managementul Informațiilor;

– lect. dr. Vasile-Adrian Cămărășan, șef serviciu control intern, integritate și protecția informațiilor în cadrul ASF, DPO al ASF, lector în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;

– Doru Dorobanțu, Cercetător, Universitatea Politehnică București;

– Raluca Comănescu, Avocat Partener, Grecu & Asociații;

– Avocat Ruxandra Sava, Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E), Fondatoare LegalUp.ro;

– Cristian Ducu, General Manager, European Ethics & Compliance Association;

– Emil Munteanu, Managing Partner, Power Net Consulting;

– conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș și Carina Csiszar – cercetător, Centrul de cercetare pentru Protecția Datelor – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș;

Tema: „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”.

Agendă: 09.00-09.30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09.30-11.30: Sesiunea I

11.30-12.00: Business networking coffee break

12.00-14.00: Sesiunea a II-a

14.00-14.40: Business lunch & networking

14.45-17.30: Sesiunea a III-a


Taxa de participare este în valoare de 200 lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

Evenimentul va avea loc miercuri, 12 decembrie 2018, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București (vis-a-vis de Banca Națională a României).

Pentru inscrierea la conferinta accesati linkul: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-data-protection-solutii-si-responsabilitati-editia-a-vi-a/#formular


 


Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc. UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Selecteaza cantitatea dorita:
| NU PRECOMAND »
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc. Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.

Doresc sa rezerv buc.
| NU REZERV »
Adauga in cos
Alege o carte pe care o vei primi gratuit odata cu comandarea acestei carti: