Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a, 08-09 noiembrie 2023
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a, 08-09 noiembrie 2023
Pret de coperta: 595,00
368,90 lei (-38%)
Conferinte
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a, 08-09 noiembrie 2023

Pret de coperta: 595,00

368,90 lei

Economisesti 38%

Disponibilitate: In stoc


( +238,00 lei )

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Evenimentul formeaza obiectul procedurii de aprobare, in principiu, de catre INPPA.

Conferința este inclusa in programul de pregatire și perfecționare continua a avocaților. Punctele de pregatire profesionala se vor acorda dupa incheierea conferinței, in baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesionala continua, aprobata de Consiliul UNBR.

Facultatea de Drept, Universitatea din București, in colaborare cu Grupul Universul Juridic, organizeaza miercuri, 08 noiembrie 2023, Ziua Mondiala a Urbanismului, și in prima parte a zilei de joi, 09 noiembrie 2023, la Facultatea de Drept, Universitatea din București, in sala CONSTANTIN STOICESCU,  Conferința naționala de dreptul urbanismului și amenajarea teritoriului – ediția a IV-a. 

Incurajați de succesul edițiilor organizate anul trecut, care a reunit cei mai importanți specialiști in aceasta materie, atat reputați juriști, cat și urbaniști și arhitecți, propunem sa continuam acest proiect și in acest an in lunile mai și noiembrie, așa cum v-ați obișnuit.  

Coerența și claritatea normelor juridice și ale instrumentelor operaționale specifice urbanismului și amenajarii teritoriului au un impact direct asupra calitații vieții, a conservarii valorii proprietaților imobiliare și a sanatații populației. Sunt afectate, deopotriva, dinamica economica și investițiile financiare pe termen scurt, mediu sau lung, la nivel local sau central. Absența, in primele decenii postcomuniste, a unui cadru instituțional și legal adecvat a generat dezvoltari urbane cu semnificative disfuncții, investiții speculative și atitudini instituționale lipsite, uneori, de eficiența.  

Deși, la nivel european, internațional, problemele pe care le ridica domeniul urbanismului și al amenajarii teritoriului cunosc o abordare interdisciplinara și sunt prioritare in agenda publica a guvernanților, in Romania, rezolvarea unora dintre disfuncționalitațile identificate in aceasta materie extrem de vasta și diversificata este in plina desfașurare. De altfel, la nivelul ministerului de resort a fost deja elaborat un proiect de Cod al amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor in scopul reunificarii și sistematizarii legislației in materie.  

Și in acest an ne propunem sa continuam discuțiile cu privire la aspecte de actualitate din domeniul urbanismului și al amenajarii teritoriului, aflate adeseori la intersecția dintre interesul public și cel particular.  

Totodata, și in cadrul acestor noi intalniri, perspectiva interdisciplinara a abordarii tematicilor prezentate va fi dominanta, intervențiile specialiștilor din diferite domenii, precum juriști (judecatori, avocați), profesori universitari, funcționari publici, arhitecți, urbaniști, ingineri, geografi etc., demonstrand complexitatea dezbaterilor ce pot genera uneori dispute intre reprezentanți ai sectorului public, cu atribuții in domeniu, și reprezentanți ai sectorului privat.  

Asemenea confruntari de idei pot sa conduca insa la identificarea de posibile soluții fața de unele dintre problemele generate de reglementarile aplicabile in materie, inclusiv prin raportare la unele hotarari ale instanței de contencios administrativ ce reflecta o sfera larga și diversificata de conflicte rezultate fie din interpretarea diferita a unor prevederi legale, fie din existența unui vid legislativ. Amintim, in acest context, și deciziile instanței supreme prin care se urmarește o interpretare și o aplicare unitara a legislației cu privire la urbanism și la amenajarea teritoriului. 

 

Parteneri instituționali:

Facultatea de Drept, Universitatea din București 

Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” – București 

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administrației 

Ordinul Arhitecților din Romania, Filiala București

Institutul Național al Patrimoniului 

Asociația Profesionala a Urbaniștilor din Romania (APUR) 

 

Parteneri:

Secu Legal | Real Estate Law Firm 

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) 

Reff & Asociații

Fiodorov & Asociații

Stoica & Asociații

Tudor. Personal Tailor  

Lara Sweets  

 

PROGRAM

 Prima zi, miercuri, 8 noiembrie 2023 

09,30-10,00: DESCHIDEREA CONFERINȚEI. ALOCUȚIUNI INTRODUCTIVE 

 

 Moderator: Prof. univ. dr. Dana Tofan, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane. 

 Prof. univ. dr., av. Razvan Dinca, decan, Facultatea de Drept, Universitatea din București – Cuvant de deschidere

 Prof. univ. dr. h. c. Mircea Duțu, director, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane; membru, Asociația Internaționala de Dreptul Urbanismului – Principiile dreptului urbanismului – locul, rolul și semnificațiile lor in cadrul Codului amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor

 Arh. dr. Anca Ileana Ginavar, director general, Direcția Generala Dezvoltare Teritoriala, Ministerul dezvoltarii, lucrarilor publice și administrației.

 Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București; președinte, Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism, Primaria Municipiului București.

 Nicolae Cirstea, președintele grupului editorial Universul Juridic. 

 

10,00-10,15: Pauza de cafea 

 

 10,15-12,30: SESIUNEA I 

 

 Moderator: Prof. univ. dr. Dana Tofan, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane. 

10,15-10,35: Lector univ. dr. Vera Marin, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București – Input tehnic și procese de decizie in definirea dreptului de a construi.

10,35-10,55: Lector univ. dr. Simona Butnariu, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București – Alteritate versus identitate locala.

10,55-11,15: Av. Diana Stan, Managing Associate, Reff & Asociatii | Deloitte Legal – Premisele dialogului dintre autoritațile publice și entitațile private cu privire la incheierea contractelor de urbanizare sau restructurare urbana intr-o viziune de lege ferenda.

 11,15-11,35: Lect. univ. dr. Cristina Cornelia Feurdean, Facultatea de Drept, Universitatea din București – Punerea in executare a hotararilor judecatorești ale contenciosului administrativ in domeniul urbanismului.

 11,35-11,55: Jud. Mihaela Boga, Tribunalul București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal – Justul echilibru intre interesul public și cel privat in lumina jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului.

11,55-12,15: Urb. Alexandru Panișoara, președinte, Asociația pentru Dreptul Urbanismului (ADU) – Obligația pozitiva a statului și documentațiile de urbanism. 

Din cele 20 de minute alocate fiecarei prezentari ultimele 5 minute sunt rezervate intrebarilor și dezbaterilor.

12,15-12,30: Alte intervenții 

12,30-13,30: Pauza de masa 

 

13,30-15,45: SESIUNEA A II-A 

 

Moderator: Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București; președinte, Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism, Primaria Municipiului București. 

13,30-13,50: Prof. univ. dr., av. Ovidiu Podaru, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Caracterul necompensabil al servituților de urbanism: regula de bun simț sau inechitate flagranta?

13,50-14,10: Prof. univ. dr., av. Cristian Clipa, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – Contenciosul evaluarii impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului.

14,10-14,30: Conf. univ. dr., arh. Simona Munteanu, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București; prorector, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București – Managementul conflictelor dintre regimul proprietații și vocația urbanistica a imobilelor in procesul de planificare spațiala.

14,30-14,50: Arh. dr. Anca Ileana Ginavar, Director General, Direcția Generala Dezvoltare Teritoriala, Ministerul dezvoltarii, lucrarilor publice și administrației Evoluția și actualitatea noțiunii de interes general. Asigurarea justului echilibru intre regulile de urbanism și interesul privat, in contextul dezvoltarii durabile. 

14,50-15,10: Asist. univ. drd., av. Cosmin Soare-Filatov, Școala Doctorala de Drept din cadrul Universitații din București și Școala Doctorala de Științe Juridice, Politice și de Gestiune din cadrul Universitații din Lille, Franța – Planul Urbanistic Zonal – intre legalitate și securitate juridica. Provocari teoretice și practice pentru autoritațile publice și mediul investițional in contextul proiectului CATUC.

15,10-15,30: Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București; președinte, Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism, Primaria Municipiului București – Argumente și instrumente pentru planificarea teritoriala metropolitana.

Din cele 20 de minute alocate fiecarei prezentari ultimele 5 minute sunt rezervate intrebarilor și dezbaterilor.

15,30-15,45: Alte intervenții 

15,45-16,00: Pauza de cafea 

 

16,00-17,55: SESIUNEA A III-A 

 

 Moderator: Prof. univ. dr. Dana Tofan, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane. 

16,00-16,20: Cercetator șt., av. Dumitru Dobrev, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane; SCA Dobrinescu Dobrev – Analiza de practica judiciara – motivele de anulare a actelor administrative normative in materia urbanismului.

16,20-16,40: Av. drd. Cosmin Constantin Pintilie, Senior Associate, Stoica & Asociații; Facultatea de Drept, Universitatea din București – Reguli privind aplicarea legii in timp in cadrul procedurilor de autorizare.

16,40-17,00: Av. Andreea Secu – avocat fondator, SecuLegal, av. Serafima Prodan – avocat senior, SecuLegal – Regimul juridic al retragerilor si distantelor in materia urbanismului. Studii de caz.

17,00-17,20: Prof. univ. dr. Dana Tofan, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; C.S. gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane – Codul de procedura administrativa. Codul urbanismului. Interferențe.

 Din cele 20 de minute alocate fiecarei prezentari ultimele 5 minute sunt rezervate intrebarilor și dezbaterilor.

17,20-17,35: Alte intervenții 

17,35-17,45: Concluzii finale moderatori 

 

 A doua zi, joi, 9 noiembrie 2023 

 09,30-11,00: SESIUNEA I 

 

 Moderator: Prof. univ. dr. Dana Tofan, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane. 

09,30-09,50: Av. Oana Zama, Partener, Stoica & Asociații – Provocari privind incadrarea unor imobile in noțiunea de spații verzi.

09,50-10,10: Av. dr. Eugenia Marin, Baroul București – Intrarea in legalitate.

10,10-10,30: Av. Daniela Gramaticescu, Partener, NNDKP – Masura suspendarii lucrarilor. Cai de atac. Problematici și remedii procedurale.

10,30-10,50: Prof. univ. dr. Simona Cristea, Facultatea de Drept, Universitatea din București – Aspecte jurisprudențiale in materia dezvoltarii durabile și a protecției mediului.

 Din cele 20 de minute alocate fiecarei prezentari ultimele 5 minute sunt rezervate intrebarilor și dezbaterilor.

10,50-11,00: Alte intervenții 

 11,00-11,15: Pauza de cafea 

 

11,15-13,50: SESIUNEA A II-A 

 

 Moderator: Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București; președinte, Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism, Primaria Municipiului București. 

11,15-11,35: Conf. univ. dr. Robert Bischin, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – Modificarile de tema in timpul executarii lucrarilor de construire, un modus operandi.

11,35-11,55: Av. Tatiana Fiodorov – Managing Partner, Fiodorov & Asociații – Impactul modificarilor aduse de Codul urbanismului asupra investițiilor in proiecte de energie regenerabila.

11,55-12,15: Jud. dr. Nicolae-Alexandru Ceslea, Tribunalul București – Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal – Lipsa actualizarii documentației de urbanism. Un caz de nulitate.

12,15-12,35: Av. drd. Alin-Constantin Toma, Junior Associate, Bondoc & Asociații; Facultatea de Drept, Universitatea din București – O posibila cauza de nulitate a contractului de concesiune de terenuri in viziunea Codului urbanismului.

12,35-12,55: Av. drd. Tudor-Nicolae Bonifate, Associate, Țuca Zbarcea & Asociații; Facultatea de Drept, Universitatea din București – Seamana, dar nu rasare! Despre (pseudo)acte administrative reglementate de Codul amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

12,55-13,15: Av. drd. Irina Suatean, Facultatea de Drept, Universitatea din București – Planul (sau proiectul) urbanistic de detaliu (PUD) – intre act individual și act normativ. Reglementarea propusa in Codul Urbanismului.

13,15-13,35: Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – Unele aspecte privind reglementarea raspunderii contravenționale in Codul urbanismului.

 Din cele 20 de minute alocate fiecarei prezentari ultimele 5 minute sunt rezervate intrebarilor și dezbaterilor.

13,35-13,50: Alte intervenții 

 13,50-14,00: Concluzii finale moderatori

 

TAXA DE PARTICIPARE:

  – 500 lei + TVA – ONLINE 

  – 700 lei + TVA – FIZIC 

Abonament online: 800 + TVA ( 20% reducere)  

BENEFICII INCLUSE IN TAXA DE PARTICIPARE: 

  • speakeri profesioniști din ariile legislativa, teoretica și practica ale domeniului 
  • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
  • acces la inregistrarea video, in cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel tarziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
  • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium pentru utilizatorii noi ce nu au avut abonament Premium. Abonamentul include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.
  • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care confera suplimentar beneficiile: 
  • minimum 20% reducere la carțile Editurii Universul Juridic 
  • 10% reducere la carțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A INREGISTRARII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

  • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
  • accesul la vizionarea video live și a inregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizeaza prin autentificare cu user și parola in Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise in mod automat, prin e-mail, dupa completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
  • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setari tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficienta

 


Pentru mai multe detalii, nu ezitați sa ne contactați:

0733.674.555 conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferința, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin doua zile (48 de ore) inaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.

Solicitarile ulterioare nu vor fi luate in calcul, avand in vedere costurile logistice aferente manifestarii. Mulțumim pentru ințelegere.

* Avand in vedere prevederile legale in materia protecției datelor cu caracter personal, va informam ca la evenimentul la care urmeaza sa participați exista posibilitatea sa se realizeze filmari/fotografii. Totodata, este posibil ca aceste materiale sa fie transmise live și in reluare pe universuljuridic.ro, sa se regaseasca in arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

  • Titlu: Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a, 08-09 noiembrie 2023
  • Pret: 595,00 RON
  • ISBN:
  • Format: Video
  • Pagini:
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a, 08-09 noiembrie 2023
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos