Practica judiciara adnotata 2004 - 2005
Practica judiciara adnotata 2004 - 2005
Pret de coperta: 19,62
5,89 lei (-70%)
Practica judiciara
Practica judiciara adnotata 2004 - 2005

Pret de coperta: 19,62

5,89 lei

Economisesti 70%

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

 

Culegerea de fata cuprinde hotarari judecatoresti pronuntate in diverse materii, iar solutiile selectate am considerat ca sunt semnificative pentru modul in care instantele au interpretat si aplicat dispozitiile legale, surprinzand starea jurisprudentei la un moment dat.
Scopul selectiei de fata a fost acela al evidentierii solutiilor neunitare din practica judiciara ori a hotararilor cu privire la care am considerat ca ar putea prezenta un interes teoretic, practic sau didactic deosebit.
Practica judiciara este structurata pe urmatoarele domenii de drept:

- Drept civil
- Drept procesual civil
- Drept comercial
- Dreptul muncii
- Dontencios administrativ
- Drept penal
- Drept procesual penal

   

  1. DREPT CIVIL SI PROCESUAL CIVIL
  1.1. Actiune in constatare. Caracter subsidiar. Drept de creanta asupra patrimoniului succesoral
  2. Acordarea protectiei umanitare conditionate. Aplicarea dispozitiilor art. 5 din O.G. nr. 102/2000. Conditii.
  1.3. Acordarea protectiei umanitare. Lipsa unor legaturi trainice ale contestatorului cu tara de origine. Incidenta prevederilor art. 5 din O.G. nr. 102/2000.
  1.4. Acordarea statutului de refugiat. Gresita apreciere a probelor.
  1.5. Autoritate de lucru judecat. Titlu de proprietate emis cu nesocotirea unei hotarari judecatoresti definitive. Nulitate absoluta. Calitate procesuala. Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.17
  1.6. Autoritate de lucru judecat. Tripla identitate de parti, cauza si obiect
  1.7. Contestatie la executare. Granituire. Nerespectarea de catre executorul judecatoresc a titlului executoriu. Probe concludente.
  1.8. Contestatie la executare. Interesul necesar promovarii. Proces-verbal prin care sunt instituite obligatii in sarcina unei persoane straine de executarea silita
  1.9. Contract de asociere. Taxa de concesiune corespunzatoare - cotei-parti din terenul concesionat, aferent apartamentului. Calitate procesuala
  1.10. Contract de imprumut. Mandat. Imputatia platii. Vointa partilor.
  1.11. Contract de inchiriere. Aplicabilitatea dispozitiilor art. 11 alin. 2 din O.U.G. nr. 40/1999. Ordonanta presedintiala. Evacuare
  1.12. Contract de mandat. Raporturile dintre mandant si mandatar. Cheltuieli efectuate cu transportul, in vederea solutionarii pe cale amiabila a litigiului.
  1.13. Drept de superficie. Constructie edificata pe terenul altuia cu acordul proprietarului. Calitate procesuala
  1.14. Imobil preluat in proprietatea statului fara titlu. Restituire in natura. Contestatie impotriva deciziei prin care a fost respinsa notificarea.
  1.15. Imobil trecut in proprietatea statului fara titlu valabil, in baza Decretului nr. 223/1974. Actiune in revendicare formulata dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 10/2001. Chiriasi cumparatori de buna-credinta. Efectul devolutiv al apelului.
  1.16. Imbogatire fara justa cauza. Plata contravalorii imbunatatirilor aduse imobilului de chirias. Constructor de rea-credinta. Cheltuieli voluptuarii
  1.17. Imbogatire fara justa cauza. Transfer bancar al unei sume de bani. Dovada raporturilor juridice dintre parti. Regula indivizibilitatii marturisirii. Rolul activ al instantei. Prezumtii.
  1.18. Imparteala judiciara. Sistarea starii de indiviziune. Vanzare la licitatie publica. Solicitarea formulata de recurs, in sensul atribuirii bunului in natura
  1.19. Instrainarea imobilelor preluate de stat fara titlu. Cumparator de rea-credinta. Nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare
  1.20. Majorarea pensiei de intretinere. Stabilirea cuantumului acesteia in valuta.
  1.21. Neglijenta in indeplinirea sarcinilor de serviciu. Angajarea raspunderii materiale. Chemare in garantie
  1.22. Notificare depusa in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 10/2001. Continuarea judecarii litigiului pe calea dreptului comun.
  1.23. Obligatie de a face. Obligarea primarului sa emita documentatia necesara pentru atribuirea in proprietate a terenului###
  1.24. Ordonanta presedintiala. Masuri provizorii care nu afecteaza insasi substanta dreptului. Interesul superior al copilului.
  1.25. Prescriptia dreptului la actiune. Valorificarea unui drept de creanta. Venituri publice. Aplicabilitatea dispozitiilor art. 3 din Decretul nr. 167/1958
  1.26. Principiul relativitatii efectelor conventiilor. Existenta cauzei obligatiei ca element component al vointei juridice. Contract de asociere. Concesionarea terenului aferent imobilului.
  1.27. Restituirea obiectelor din metale pretioase. Bunuri preluate in mod abuziv, cu incalcarea reglementarilor in vigoare. Calitate procesuala pasiva.
  1.28. Restituirea obiectelor din metale pretioase. Bunuri preluate in mod abuziv, cu incalcarea reglementarilor in vigoare. Aprecierea valabilitatii titlului de preluare.
  1.29. Sechestru asigurator. Cautiune. Debitor care incearca sa isi creeze stare de insolvabilitate. Casare cu trimitere spre rejudecare
  1.30. Simulatie. Contract deghizat. Vointa reala, interna. Tranzactie in forma verbala.
  1.31. Suspendarea cursului prescriptiei. nasterea dreptului la actiune in cazul obligatiilor sub conditie suspensiva sau cu termen suspensiv
  1.32. Uzucapiunea de 30 de ani. Chirias. Instanta a acordat altceva decat s-a cerut. Caracterul subsidiar al actiunii in constatare
  2. CONTENCIOS ADMINISTRATIV
  2.1. Competenta instantei de contencios administrativ. Conflict negativ de competenta. Anularea titlului executoriu emis de Administratia Finantelor Publice. Suspendarea executarii si restituirea cautiunii.
  2.2. Contestatie la executare. Cauze de stingere a obligatiei ce formeaza obiectul executarii. Inscrisuri noi depuse in recurs.
  2.3. Contestatie la executare. Competenta instantei de contencios administrativ.
  2.4. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Depasirea pragului permis de lege pentru zgomotele produse de agregate frigorifice. Valoarea probatorie a notei de constatare prealabile incheierii procesului-verbal. Efectuarea operatiunilor de antifonare ulterior controlului
  2.5. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Sanctiune aplicata detinatorului vehiculului. Serviciu public de transport rutier efectuat de un agent economic, care nu s-a inregistrat ca operator de transport rutier
  2.6. Plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei. Lipsa de rol activ a instantei de fond. Suspendarea permisului de conducere. Durata masurii.
  2.7. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Calitate procesuala pasiva. Rolul activ al instantei.
  2.8. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Lipsa faptei contraventionale.
  2.9. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Contestatie la executare.
  2.10. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Regimul deseurilor. Atributiile consiliului local. Calitate procesuala pasiva.
  2.11. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Neintocmirea contractelor individuale de munca. Inlocuirea sanctiunii contraventionale.
  2.12. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. Savarsirea mai multor contraventii. Aplicarea sanctiunii
  ###3.DREPT COMERCIAL
  3.1. Angajarea raspunderii administratorului. Radierea din oficiu a societatii. Inchiderea procedurii. Calitatea procesuala a lichidatorului.
  3.2. Contestatie la executare. Administrator obligat sa suporte pasivul societatii debitoare. Executare silita asupra apartamentului, bun comun al sotilor, dobandit in baza Legii nr. 112/1995.
  3.3. Contestatie la executare. Raspundere contractuala. Lipsa clauzei penale. Imbogatire fara justa cauza.
  3.4. Incheiere data de judecatorul delegat la Oficiul Registrului Comertului. Cerere de inscriere in registrul comertului a mentiunilor privind hotararea adunarii generale extraordinare. Recurs.
  3.5. Respingerea cererii de inregistrare in Registrul Comertului. Recurs.
  4. DREPTUL MUNCII
  4.1. Conflict de drepturi. Asistenta medicala a cadrelor militare. Asigurari sociale de sanatate
  4.2. Conflict de drepturi. Asistenta medicala a cadrele militare. Plata contributiei la fondul asigurarilor sociale de sanatate
  4.3. Desfacerea contractului de munca. Desfiintarea postului. Cauze de nulitate a deciziei
  4.4. Plata drepturilor salariale restante. Compensarea in bani a concediului de odihna. Suspendarea cauzei, in conditiile art. 35 din Legea nr. 64/1995. Societate in faliment. Calitate procesuala
  4.5. Viceprimar. Functie de demnitate publica. Acordarea drepturilor salariale neachitate reprezentand premiul anual, premiul lunar si sporul de vechime.
  5.DREPT PENAL SI PROCESUAL PENAL
  5.1. Aprecierea gradului de pericol social concret al faptei. Individualizarea judiciara a pedepsei aplicate.
  5.2. Asistenta juridica gratuita. Aplicarea dispozitiilor Legii nr. 211/2004. Admisibilitatea cererii. Conditii care trebuie indeplinite cumulativ.
  5.3. Contestatie la executare. Pluralitate intermediara. Contopire.
  5.4. Contestatie la executare. Schimbarea incadrarii juridice a faptei. Consecinte deosebit de grave. Admisibilitate.
  5.5. Individualizarea judiciara a pedepsei. Circumstante atenuante.
  5.6. Incetarea de drept a masurii obligarii de a nu parasi localitatea. Respingerea cererii de revocare a masurii preventive. Restituirea cauzei la parchet pentru refacerea urmaririi penale.
  5.7. Incetarea procesului penal. Abuz de incredere. Tardivitatea plangerii prealabile. Cheltuieli judiciare ramase in sarcina statului.
  5.8. Incetarea procesului penal. Tulburare de posesie. Tardivitatea plangerii prealabile. Cheltuieli judiciare ramase in sarcina statului.
  5.9. Incetarea procesului penal. Tulburare de posesie. Tardivitatea plangerii prealabile. Obligarea partii vatamate la plata cheltuielilor judiciare. Falsa reprezentare cu privire la continutul unor dispozitii legale.
  5.10. Plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale. Recurs. Tardivitate.
  ###5.11. Plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale. Trimiterea plangerii la parchet, in vederea solutionarii acesteia de catre prim procuror.
  5.12. Recurs. Admiterea cererii de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea. Criterii de apreciere.
  5.13. Revocarea masurii arestarii preventive. Inadmisibilitatea recursului declarat impotriva incheierii prin care s-a respins cererea.
  5.14. Respingerea cererii de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea. Mentinerea masurii arestarii preventive. Neacordarea ultimului cuvant inculpatului. Respingerea cererii de recuzare. Recurs.
  5.15. Revocarea masurii arestarii preventive. Cerere formulata de inculpat in cursul urmaririi penale. Compunerea completului de judecata. Parti vatamate minore. Recurs. Tardivitate.
  5.16. Revocarea masurii arestarii preventive. Inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea. Respingerea cererii. Admisibilitatea recursului declarat impotriva incheierii prin care s-a respins cererea.
 • Titlu: Practica judiciara adnotata 2004 - 2005
 • Pret: 19,62 RON
 • ISBN: 973-8446-74-0
 • Format: A5 - 14,5x20
 • Pagini: 256
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Lucia Uță
Studii: Doctor în drept, teza de doctorat „Proprietatea periodică dintr-o nouă perspectivă privind funcția socială a dreptului de proprietate”, Academia Română, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”, 2010; absolventă a Facultății de Drept,...

Citeste mai mult »

Practica judiciara adnotata 2004 - 2005
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos