Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe
Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe
Pret estimativ: 299,00
239,20 lei (-20%)
Coduri Comentate
Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe

Pret estimativ: 299,00

239,20 lei

Economisesti 20%

Disponibilitate: In curs de aparitie

Precomanda

Precomanda acum si beneficiaza de 20% reducere

Vei primi imediat un e-mail cand produsul este disponibil pentru livrare.
Acest produs nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.

2 zile lucrătoare

Termen de livrare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Despre lucrare

La trei ani de la intrarea in vigoare a Codului administrativ, anunțam apariția prezentei lucrari, la baza careia am așezat dorința de a veni in sprijinul celor care exercita administrația publica, indiferent de faptul ca sunt demnitari, funcționari sau personal contractual.

De asemenea, ne preocupa calitatea activitații pe care ei o desfașoara, dorind ca prezenta lucrare sa raspunda, in cat mai mare masura, așteptarilor acestora.

 

Public ținta – teoreticieni și practicieni, deopotriva:

- demnitari;

- funcționari publici;

- personal contractual din administrația publica și locala;

- persoane care doresc sa acceada la o funcție sau demnitate publica, aleasa sau numita;

- alte persoane din administrația publica.

 

Puncte forte

- lucrarea respecta cuprinsul Codului administrativ, așa cum acesta a fost publicat in Monitorul Oficial, iar structura acesteia are in vedere comentarii pe articole, doctrina și jurisprudența relevanta, care ajuta la cunoașterea și ințelegerea, de catre cei interesați, a dispozițiilor Codului administrativ, in scopul unei mai bune aplicari;

- valorifica doctrina și jurisprudența acumulate de la intrarea in vigoare a Codului administrativ;

- conține abordari critice și posibile soluții, propuneri care sa conduca la imbunatațirea reglementarii;

- semnaleaza unele carențe care ar trebui sa fie avute in vedere in procedura de aprobare prin lege a O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

- prin aceasta lucrare ne-am dorit sa „unim” cat mai mult „școlile” juridice, sa așezam laolalta teoreticieni și practicieni, deopotriva, pentru a desluși, in cat mai mare masura, „meandrele” unei reglementari care, fara sa fie perfecta, ca orice reglementare, are meritul de a oferi o baza normativa care, prin modul in care este și va fi interpretata, aplicata, completata și corectata in viitor, poate sa iși aroge rolul de veritabila „Constituție” a administrației.

 

Va mulțumim, dragii noștri cititori, pentru ingaduința și interesul de a zabovi asupra acesteia in activitatea pe care o desfașurați, precum și tuturor celor care au contribuit la realizarea prezentei lucrari, cu care va facem cunoștința mai jos, la secțiunea „Despre autori”.

 

Despre autori

Verginia VEDINAȘ – coordonatorul lucrarii; membru in colectivele de redactare a Codului administrativ și a Codului de procedura administrativa; profesor universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea București; membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știința din Romania; președinte al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”; avocat, Baroul București.

Demnitați deținute in stat: președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, cu rang de secretar de stat (2001-2003); senator (2004-2008); membru al Curții de Conturi (2008-2017).

 

Irina ALEXE – autorul comentariilor articolelor privind categoria inalților funcționari publici (art. 389 și art. 394-399); cercetator științific asociat la Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane; doctor in drept administrativ al Facultații de Drept din cadrul Universitații din București; absolventa a Facultații de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, in prezent este general-maior in rezerva; pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani in administrația publica centrala a ocupat toate palierele de funcții militare/publice, de la cea de consilier juridic la cea de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, precum și funcția de demnitate publica de secretar de stat in cadrul aceluiași minister (pe care a exercitat-o de trei ori in anii 2009-2010, 2016 și 2021) sau la Cancelaria/Secretariatul General al Guvernului (in anul 2016); expertiza sa vizeaza elaborarea și susținerea, in cadrul procedurilor guvernamentale și parlamentare, a proiectelor de acte normative, funcționalitatea administrației centrale și locale, funcția publica, coordonarea activitații prefecților, organizarea alegerilor și protecția datelor; autor al monografiei Inalții funcționari publici (Ed. Universul Juridic, București, 2014) și al mai multor articole și volume circumscrise ariei de expertiza.

 

Victor ALISTAR

 

Mihai-Cristian APOSTOLACHEconferențiar universitar doctor, Facultatea de Litere și Științe, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești; director, Centrul de Studii și Cercetari Juridice și Socio-Administrative din cadrul Universitații Petrol-Gaze din Ploiești; redactor-șef, Journal of Law and Administrative Sciences (www.jolas.ro).

 

Emil BALANprofesor universitar doctor, Facultatea de Administrație Publica, Școala Naționala de Studii Politice și Administrative (SNSPA); conducator de doctorat in domeniul „Științe administrative”; membru in Consiliul științific al Institutului de Drept Public și Științe Administrative al Romaniei și in Consiliul științific al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”; președinte, Societatea Academica de Științe Administrative; membru al Institutului European de Drept (ELI); bogata experiența practica in administrația publica centrala.

 

Andreea Silvia BERESCU

 

Cristian BITEA – doctor in științe administrative al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA); absolvent al Facultații de Administrație Publica; master in studii administrative europene; cursuri postuniversitare de specializare in științe polițienești – Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”; membru al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”.

Formator: Teoria generala a organizarii administrației publice; Istoria administrației publice; Proceduri legislative și administrative; Administrație comparata; Funcție publica și personalul administrației publice.

Funcții și demnitați publice: consilier al ministrului administrației și internelor, inspector in cadrul Corpului de control al Guvernului, subprefect, inspector guvernamental; director general adjunct și secretar general al Institutului Național de Administrație (INA); expert debutant, vicepreședinte și președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP); șef serviciu al Comisiei pentru administrație publica și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților.

 

Emilia Lucia CATANAprofesor universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Targu-Mureș; avocat, Baroul Mureș.

 

Alexandru-Sorin CIOBANUconferențiar universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea din București; titular al cursurilor „Drept administrativ I/II”, „Contencios administrativ” (studii de licența – IF), respectiv „Regimul domeniului public și al domeniului privat”, „Contencios administrativ” (programul de Master „Achiziții publice, concesiuni și parteneriat public-privat”); doctor in „Drept” cu distinctia summa cum laude (din 2012); prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (2012-2014); avocat, Baroul Bucuresti (din 2002), si titular al Cabinetului individual de avocatura „Alexandru-Sorin Ciobanu”.

 

Marian ENACHE

 

Cristina-Cornelia FEURDEAN

 

Maria Dominica FOCȘANEANU

 

Ion GALEAprofesor universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea din București; judecator la Tribunalul Uniunii Europene (octombrie 2021-prezent).

Funcții deținute anterior in stat: ambasador al Romaniei in Republica Bulgaria (2016-2020), director general pentru afaceri juridice in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2010-2016), directorul/șeful Direcției/Serviciului responsabil pentru dreptul Uniunii Europene, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2002-2007, 2009-2010).

 

Laura GEORGESCU

 

Gina Livioara GOGA

 

Eugenia MARIN

 

Dan Constantin MAȚAconferențiar universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; avocat, Baroul Iași.

 

Madalina Elena MIHAILESCU

 

Ștefania-Cristina MIRICA

 

Nicoleta MIULESCU

 

Vasilica NEGRUȚ profesor universitar doctor, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați; conducator de doctorat, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București; membru in comisia de experți permanenți din cadrul Agenției Romane pentru Asigurarea Calitații in Invațamantul Superior (ARACIS), domeniul Științe Juridice;

Funcții deținute anterior: decan al Facultații de Drept din cadrul Universitații „Danubius” din Galați (2007-2012; 2012-2016); redactor-șef al revistei Acta Universitatis Danubius. Juridica, revista inclusa in baze de date și cataloage internaționale (2005-2021).

 

Ana Elena RANTA

 

Nicolae SCUTEA lector universitar doctor, Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; membru al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”; avocat și membru al Consiliului Baroului Sibiu.

 

Camelia Daciana STOIAN – conferențiar universitar doctor, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad; membru al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”; avocat, Baroul Arad.

Funcții publice deținute: director executiv, Direcția Județeana de Evidența a Persoanelor Arad (2010-2013); director coordonator, Direcția Județeana pentru Accize și Operațiuni Vamale Arad (2009-2010); director executiv adjunct Strategie și Management, Direcția de Sanatate Publica a Județului Arad (2003-2005).

 

Adrian Constantin STOICA

 

Ioana Catalina ȘUȚA

 

Carmen-Alexandra TATU

 

Alexandru ȚICLEA

 

Anton TRAILESCU profesor universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara; președinte al Senatului Universitații de Vest din Timișoara (2020-2024); avocat, Baroul Timiș; arbitru, Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș.

Funcții deținute in administrația publica: Secretar al județului Timiș (1991-1995).

 

Mircea URSUȚAconferențiar universitar doctor, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea; conducator de doctorat in cadrul Școlii Doctorale a Universitații „Nicolae Titulescu” din București; membru in Comisia de redactare a proiectului Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (2010-2012), Secretar de stat in Ministerul Justiției (februarie-septembrie 2021); avocat, Baroul Bihor.

 

Ioana Cristina VIDA

 

Ioan VIDA

  • Titlu: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe
  • Pret: 299,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-1084-5
  • Format: Academic
  • Pagini: Nr. pag. (aprox.): 1200
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Verginia Vedinaș
- Născută în localitatea Robăneşti, jud. Dolj, România, în 1960. - Doctor în Drept, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (1998) şi doctor în Filosofie, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (2005). - Licenţiată în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. -...

Citeste mai mult »

Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2022 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos