SMART LAW CONFERENCES – Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații, 15 martie 2023
SMART LAW CONFERENCES – Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații, 15 martie 2023
Pret de coperta:
357,00 lei
Conferinte
SMART LAW CONFERENCES – Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații, 15 martie 2023

Pret de coperta:

357,00 lei

Disponibilitate: In stoc


( +238,00 lei )

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

2 zile lucrătoare

Termen de livrare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Grupul editorial Universul Juridic, alaturi de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, organizeaza, in data de 15 martie 2023, ora 14,00, in seria SMART LAW CONFERENCES, masa rotunda cu tema „Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații”. 

Evenimentul va avea o durata propusa de circa 180 minute (14,00-17,00), fara pauza, in format dual, cu prezența fizica și online, fiind transmis LIVE pe canalul nostru online, www.universuljuridic.ro. 

Locația este Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, sala Miron Vlasto, etajul 3 (https://ccib.ro/inchiriere-sali-evenimente/sala-miron-vlasto/), din str. Ion Ghica nr. 4, Sectorul 3, aproape de intrarea in sediul central al Bancii Naționale a Romaniei. 

 

Partener principal:

Cabinetul Gruia Dufaut 

Parteneri confirmați:

Wolf Theiss 

Cabinetul Oana Tanasica 

Alpha Bank Romania  

Tudor. Personal Tailor

Lara Sweets

 

Activitați ilegale și practici abuzive pot aparea in orice organizație, publica sau privata, de mici sau mari dimensiuni. Acestea pot lua mai multe forme, cum ar fi corupție sau frauda, practici comerciale incorecte sau neglijența. Daca nu sunt luate masuri, acestea pot aduce prejudicii grave interesului privat sau public. 

Persoanele care lucreaza pentru o organizație sau care sunt in contact cu aceasta, in cadrul activitaților lor profesionale, sunt deseori primele care afla despre existența unor astfel de activitați și au, prin urmare, o poziție privilegiata pentru a-i informa pe cei care pot rezolva problema. 

Avertizorii de integritate, adica persoanele care raporteaza (in cadrul organizației respective sau al unei autoritați externe) sau divulga (publicului) informații privind un fapt ilegal, obținute intr-un context profesional, ajuta la prevenirea prejudiciilor și la detectarea amenințarii sau a prejudicierii interesului public. Daca nu ar face acest lucru, este probabil ca informațiile respective nu ar ieși la iveala. 

Cu toate acestea, masurile aplicate la nivel european pentru protejarea avertizorilor de integritate sunt inegale și fragmentate. In consecința, deseori, aceștia nu au curajul sa iși raporteze preocuparile de teama represaliilor. 

Din aceste motive, la 23 aprilie 2018, Comisia Europeana a prezentat un pachet de inițiative care include o propunere de directiva privind protejarea persoanelor care raporteaza incalcari ale dreptului Uniunii și o comunicare care stabilește un cadru juridic cuprinzator pentru protejarea avertizorilor de integritate, in scopul apararii interesului public la nivel european, instituie canale de raportare ușor accesibile, subliniaza obligația de a pastra confidențialitatea, interzice represaliile impotriva avertizorilor și stabilește masuri de protecție specifice. 

Romania are, inca de acum 18 ani, Legea nr. 571/2004, care ofera, macar teoretic, daca nu și practic, protecție avertizorilor de integritate. Recent insa, ca membra UE, țara noastra a fost nevoita sa le ofere o protecție similara și avertizorilor de integritate care lucreaza in sistemul privat, prin transpunerea Directivei (UE) 2019/1937 a Parlamentului European și a Consiliului privind protecția persoanelor care raporteaza incalcari ale dreptului Uniunii, care a intrat in vigoare la 16 decembrie 2019. Statele membre urmau sa transpuna directiva in legislația lor naționala. 

Dupa o serie de ezitari, polemici și reexaminare in Parlament, cu mare intarziere, Legea nr. 361/2022 a fost promulgata de președintele Klaus Iohannis la finalul anului trecut și a fost publicata in Monitorul Oficial la data de 19 decembrie 2022. 

Evenimentul iși propune sa treaca in revista istoricul acestei legi, prevederile sale, noile obligații care revin companiilor și entitaților publice, etapele de conformare, normele de aplicare și sancțiunile. 

Vom avea alaturi de noi juriști de anvergura, avocați și experți din societatea civila, care vor face un update necesar și documentat pe tema respectiva, fara a lasa loc unor polemici sterile de ordin partizan. 

 

Moderator – Av. Cristina Bojica – Partner, GRUIA DUFAUT Law Office, Head of the Litigations Department, CIPP/E

Speakeri evenimentului și temele subsecvente:

Av. Oana Tanasica, titular, Cabinetul de Avocatura Tanasica Oana  –  Noile obligații pentru persoanele juridice și instituțiile publice potrivit legii avertizorilor de integritate- Modalitați proceduri și termene de implementare

Av. Bogdan Lamatic, Senior Associate, Wolf Theiss – Procedura aplicabila in cazul in care se primește o informare de la un avertizor de integritate. Studiu de caz.

Av. Cristina Bojica, Partner, GRUIA DUFAUT Law Office, Head of the Litigations Department, CIPP/E – Provocarile pe termen mediu induse de noua Lege a Avertizorilor de Integritate  

Av. Elena Grecu, Managing Partner, Grecu & Asociații – Beneficiile conformarii implementarii canalelor de raportare interna

Liana Ganea, președinte, ActiveWatch – Statutul avertizorului de integritate in Romania

Radu Nicolae, președinte, Centrul Syene pentru Educație  – Cum ne raportam la avertizarea in interes public și la avertizori

TAXA DE PARTICIPARE:

  - 300 lei + TVA – ONLINE 

  - 500 lei + TVA – FIZIC 


BENEFICII INCLUSE IN TAXA DE PARTICIPARE: 

 • speakeri profesioniști din ariile legislativa, teoretica și practica ale domeniului 
 • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD - numai pentru participarea online 
 • acces la inregistrarea video, in cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel tarziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
 • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium pentru utilizatorii noi ce nu au avut abonament Premium. Abonamentul include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.
 • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care confera suplimentar beneficiile: 
 • minimum 20% reducere la carțile Editurii Universul Juridic 
 • 10% reducere la carțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A INREGISTRARII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

 • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
 • accesul la vizionarea video live și a inregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizeaza prin autentificare cu user și parola in Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise in mod automat, prin e-mail, dupa completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
 • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setari tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficienta

Pentru mai multe detalii, nu ezitați sa ne contactați:

0733.674.555 conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferința, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin doua zile (48 de ore) inaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitarile ulterioare nu vor fi luate in calcul, avand in vedere costurile logistice aferente manifestarii. Mulțumim pentru ințelegere.

* Avand in vedere prevederile legale in materia protecției datelor cu caracter personal, va informam ca la evenimentul la care urmeaza sa participați exista posibilitatea sa se realizeze filmari/fotografii. Totodata, este posibil ca aceste materiale sa fie transmise live și in reluare pe universuljuridic.ro, sa se regaseasca in arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

 • Titlu: SMART LAW CONFERENCES – Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații, 15 martie 2023
 • Pret: 357,00 RON
 • ISBN:
 • Format:
 • Pagini:
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
SMART LAW CONFERENCES – Odiseea legii avertizorilor de integritate – la final. Noi obligații pentru organizații, 15 martie 2023
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2023 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos