Oferta pachet Noul Cod Civil. Studii si comentarii Vol. I + Vol. II + Vol. III, Partea I + Vol. III, Partea II + Vol. IV Oferta pachet Noul Cod Civil. Studii si comentarii Vol. I + Vol. II + Vol. III, Partea I + Vol. III, Partea II + Vol. IV Cuprins | Rasfoieste

Oferta pachet Noul Cod Civil. Studii si comentarii Vol. I + Vol. II + Vol. III, Partea I + Vol. III, Partea II + Vol. IV

Scrie o recenzie | Vezi toate recenziile
Disponibilitate: Nu este pe stoc

Optiuni de achizitie

Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III, Partea I
Cartea a V-a, Despre obligatii (art. 1164-1649)
109,00 lei 98,10 lei
Economisesti 10.00 %
Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul II
Cartea a III-a şi Cartea a IV-a (art. 535-1163)
109,00 lei 98,10 lei
Economisesti 10.00 %
Adauga in cos
Noul Cod Civil. Studii si comentarii. Volumul I
Cartea I şi Cartea a II-a (art. 1-534)
109,00 lei 98,10 lei
Economisesti 10.00 %
Adauga in cos
Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III
Partea a II-a. Cartea a V-a (art. 1650-2499). Contracte speciale. Garantii
109,00 lei 98,10 lei
Economisesti 10.00 %
Adauga in cos
Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul IV
Sinteza propunerilor de modificare si completare a noului Cod civil. Cartea a VI-a, Prescripţia extinctivă. Cartea a VII-a. Dispoziţii de drept internaţional privat (art. 2500-2664)
109,00 lei 81,75 lei
Economisesti 25.00 %
Adauga in cos

Drept procesual penal - Traian Pop - Curs de drept penal - Ioan Tanoviceanu - Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman - Dimitrie Alexandresco

Descriere

Pachetul cuprinde:

1. Noul Cod Civil. Studii si comentarii. Volumul I. Cartea I si Cartea a II-a (art. 1-534). Data aparitiei Septembrie 2012
Lucrarea Noul Cod Civil. Studii si comentarii este conceputa pe structura Codului civil, in 4 volume.

Volumul I cuprinde studii si comentarii privind Titlul preliminar, Cartea I - Despre persoane si Cartea a II-a - Despre familie.

Studiile si comentariile sunt elaborate de specialisti recunoscuti in domeniul dreptului privat – cercetatori, cadre didactice, magistrati, avocati.

Abordarea sistematica a Codului civil urmareste, in principal, studierea institutiilor nou reglementate si a modificarilor – uneori substantiale – utilizandu-se metoda comparativa, in raport cu reglementarile din Codul civil de la 1864, cu alte sisteme de drept si cu reglementarile europene.

Autorii au urmarit, cu osebire, sa contribuie la facilitarea interpretarii si aplicarii dispozitiilor din Codul civil, nu arareori lipsite de rigoare si uneori chiar contradictorii.

Dintre institutiile ce au dobandit o reglementare autonoma, amintim: buna-credinta, abuzul de drept, drepturile personalitatii, respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane, autoritatea parinteasca, noua reglementare a adoptiei etc.

Colectiv de autori:

- Prof. univ. dr. Mircea Dutu – cercetator stiintific gr. I
- Prof. univ. dr. Marilena Uliescu – cercetator stiintific onorific
- Lector univ. dr. Bogdan Patrascu – cercetator stiintific gr. II
- Prof. univ. dr. Sache Neculaescu – cercetator stiintific asociat
- Dr. Ionut Dojana – cercetator stiintific asociat
- Asist. univ. Tiberiu Ticlea – cercetator stiintific asociat la proiect
- Judecator Filip Pavel – cercetator stiintific asociat
- Prof. univ. dr. Raluca Dimitriu – cercetator stiintific gr. I
- Lector univ. dr. Lucia Uta – cercetator stiintific asociat
- Dr. Iolanda Boti – cercetator stiintific asociat la proiect
- Dr. Gheorghe Buta – cercetator stiintific gr. I
- Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – cercetator stiintific onorific
- Prof. univ. dr. Iosif Urs – cercetator stiintific onorific
- Conf. univ. dr. Silvia Cristea – cercetator stiintific asociat
- Dumitru Dobrev – cercetator stiintific
- Conf. univ. dr. judecator Dan Lupascu – cercetator stiintific asociat la proiect
- Judecator dr. Cristiana-Mihaela Craciunescu – cercetator stiintific asociat
- Conf. univ. dr. Aurelian Gherghe – cercetator stiintific asociat
- Conf. univ. dr. Cristian Jora – cercetator stiintific asociat
- Mihaela Gabriela Berindei – cercetator stiintific

2. Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul II. Cartea a III-a si Cartea a IV-a (art. 535-1163). Data aparitiei Octombrie 2013
Volumul II al lucrarii „Noul Cod civil. Studii si comentarii” are ca obiect analiza reglementarilor Cartii a III-a Despre bunuri (art. 535-592) si ale Cartii a IV-a Despre mostenire si liberalitati (art. 953-1163).

Studiile si comentariile la Cartea a III-a privesc, in principal, dreptul de proprietate – cu cele doua forme: proprietatea privata si proprietatea publica (reglementata pentru prima data in Codul civil), celelalte drepturi reale, dar si noile institutii precum fiducia, administrarea bunurilor altuia, proprietatea periodica etc.

Alte institutii nou-reglementate sunt analizate si explicate, cum ar fi limitele juridice ale dreptului de proprietate (legale, conventionale si judiciare), uzucapiunea sau cartea funciara in noua reglementare.

In ceea ce priveste Cartea a IV-a, tratarea are in vedere analiza logica favorabila unei intelegeri mai profunde si exacte a institutiilor reprezentative din dreptul succesoral. Sunt astfel avute in vedere, de pilda, conditiile necesare pentru a mosteni, reprezentarea succesorala, testamentul, rezerva succesorala, optiunea succesorala.

Autorii – cercetatori, cadre didactice, magistrati si avocati, specialisti recunoscuti in domeniile pe care le abordeaza – au elaborat lucrarea folosind metoda comparativa si analiza practicii judiciare, oferind cititorilor o evaluare critica a Codului civil in vigoare, menita sa usureze si sa permita o interpretare corecta a noii legi civile.

Colectiv autori:
Prof. univ. dr. Marilena Uliescu – cercetator stiintific emerit
Conf. univ. dr. Cristian Jora – cercetator stiintific asociat
Asist. univ. Paul-George Buta – cercetator stiintific asociat la proiect
Prof. univ. dr. Mircea Dutu – cercetator stiintific gr. I
Lector univ. dr. Lucia Uta – cercetator stiintific asociat
Judecator dr. Stelian Ioan Vidu – cercetator stiintific asociat la proiect
Dr. Ionut Dojana – cercetator stiintific asociat
Judecator dr. Diana Elena Ungureanu – cercetator stiintific asociat la proiect
Dr. Gheorghe Buta – cercetator stiintific emerit
Av. dr. Iolanda Boti – cercetator stiintific asociat la proiect
Lector univ. dr. Andrei Dutu-Buzura – cercetator stiintific asociat la proiect
Prof. univ. dr. Raluca Dimitriu – cercetator stiintific gr. I
Judecator dr. Andrea Annamaria Chis – cercetator stiintific asociat la proiect
Conf. univ. dr. Aurelian Gherghe – cercetator stiintific asociat
Av. Dumitru Dobrev – cercetator stiintific
Judecator Filip Pavel – cercetator stiintific asociat
Lector univ. dr. Bogdan Patrascu – cercetator stiintific gr. II
Conf. univ. dr. Ilioara Genoiu – cercetator stiintific asociat la proiect
Judecator dr. Cristiana-Mihaela Craciunescu – cercetator stiintific asociat
Conf. univ. dr. Mircea Dan Bob – cercetator stiintific asociat la proiect

3. Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III, Partea I. Cartea a V-a, Dispozitii generale (art. 1164-1649). Data aparitiei Iulie 2014
Volumul III al lucrarii „Noul Cod civil. Studii si comentarii” are ca obiect studierea si analizarea in functie de structura Codului civil a primei parti din Cartea a V-a, „Despre obligatii” (art. 1164-1649), reprezentand materia teoriei generale a obligatiilor civile, urmand ca in partea a II-a a acestui volum sa abordam reglementarile privind contractele speciale (art. 1650-2499).

In lucrarea Noul Cod civil. Studii si comentarii, Volumul III. Partea I, Cartea a V-a, Dispozitii generale (art. 1164-1649), autorii, prin studiile si comentariile privind obligatiile – partea generala –, au urmarit descifrarea noilor prevederi in raport cu reglementarea anterioara din Codul civil din 1864 si jurisprudenta aferenta, cu noile curente ale doctrinei, folosind analiza comparatista si noile tendinte ale unificarii reglementarilor din Uniunea Europeana, mai ales in materie contractuala, partea cea mai dinamica a instrumentelor juridice pentru functionarea pietei unice.

Studiile si comentariile subliniaza si reformele in curs in materia raspunderii civile si a regimului general al obligatiilor. O parte a noilor reglementari din Codul civil in vigoare consacra aceste tendinte, iar evaluarea critica a noilor institutii sau modificarea celor existente contribuie, pe de o parte, la clarificarea in vederea interpretarii a acestei opere legislative de tranzitie, iar, pe de alta parte, la identificarea unor ulterioare modificari necesare ale acestui nou Cod civil.

Problemele teoretice si practice retinute de autori au avut in vedere noua configurare a contractului, care, in toate fazele, este supus principiului bunei-credinte, conceptia impreviziunii, noua reglementare a leziunii, cazurile de nulitate si efectele acesteia, noua optica a interpretarii contractelor, reprezentarea, cesiunea contractului.

Raspunderea civila este analizata critic mai ales in contextul insuficientei raspunderii subiective si al multiplicarii cazurilor de raspundere civila, care se bucura de autonomie si reglementare speciala.

Sunt analizate, in vederea intelegerii si interpretarii, modificarile privind raspunderea pentru fapta altuia si repararea prejudiciului in cazul raspunderii delictuale.
Autorii – cercetatori, cadre didactice, magistrati, avocati, specialisti recunoscuti in domeniile pe care le abordeaza – ofera cititorilor o evaluare critica a Codului civil, in ideea ritmarii doctrinei si practicii si a cristalizarii mai riguroase a terminologiei juridice.

4. Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III, Partea a II-a. Cartea a V-a (art. 1650-2499). Contracte speciale. Garantii. Data aparitiei Ianuarie 2015
Volumul III, Partea a II-a, al lucrarii „Noul Cod civil. Studii și comentarii” are in vedere analiza și elaborarea studiilor privind contractele speciale și garanțiile destinate sa asigure executarea obligațiilor, conform structurii Codului civil (art. 1650-2499).

Materia contractelor speciale in reglementarea actualului Cod civil, relativ puțin abordata in literatura juridica pana in prezent, a determinat autorii sa se aplece cu osebire asupra fiecarui tip de contract și sa puna in evidența problemele teoretice sau practice, oferind soluții și comentarii menite sa conduca la o interpretare posibila pentru aplicarea corecta a noii legi civile.

Contractele numite care se regaseau și in Codul civil de la 1864 (contractul de vanzare-cumparare, contractul de locațiune, contractual de transport, contractul de mandat) au cunoscut modificari importante, iar alte categorii de contracte și-au dobandit pentru prima data locul in Codul civil, cum ar fi, de pilda, contractul de intreținere, contractul de asigurare, contractul de societate (cu o alta semnificație), contractul de cont curent, contractul bancar curent și alte contracte bancare, fiind vorba de contractele comerciale, unele dintre acestea regasindu-se acum, in mod unitar, reglementate in Codul civil in vigoare.

Garanțiile personale (fideiusiunea, garanțiile autonome, precum și garanțiile anume prevazute de lege), privilegiile și garanțiile reale (ipoteca și gajul), precum și concursul dintre acestea sunt abordate conform noilor reglementari, cu atenție sporita pentru explicarea și interpretarea conforma realitații normative actuale.

5. Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul IV. Data aparitiei Decembrie 2016

Lucrarea „Noul Cod civil. Studii și comentarii" se incheie prin acest al IV-lea volum, care are in vedere Cartea a VI-a, „Despre prescripția extinctiva, decadere și calculul termenelor” (art. 2500-2556 C. civ.), și Cartea a VII-a, „Dispoziții de drept internațional privat” (art. 2557-2663 C. civ.).

Studiile și comentariile cuprinse in lucrare analizeaza argumentat regimul juridic al prescripției extinctive in legea civila in vigoare, privind obiectul prescripției, prescriptibilitatea dreptului la acțiune, renunțarea la prescripție, invocarea prescripției, termenele, cursul și implinirea prescripției extinctive.

Dupa o analiza aprofundata a dispozițiilor de drept internațional privat, autorii acestui ultim volum aduc argumente pertinente cat privește determinarea legii aplicabile raporturilor de drept internațional privat, civile, comerciale, contractuale, precum și a altor raporturi de drept privat cu element de extraneitate, cum ar fi, de pilda, cele care privesc persoana fizica, persoana juridica, familia, filiația, adopția, obligația de intreținere, moștenirea, actul juridic, titlurile de valoare și numeroase altele.

O ultima parte a lucrarii „Noul Cod civil. Studii și comentarii” se incheie prin acest al IV-lea volum sintetizeaza, in loc de concluzii, propunerile de modificare a Codului civil in vigoare pe care autorii le-au facut pe parcursul intregii lucrari. Aceste propuneri au in vedere, printre altele, terminologia, uneori inconsecventa, profana, nejuridica folosita in detrimentul datului terminologic consacrat pentru majoritatea sistemelor de drept.

Propunerile de modificare pot conduce la o mai buna ințelegere și aplicare a legii civile, la o practica judiciara cat mai uniforma și sunt de natura sa contribuie la o mai adecvata conectare a dreptului civil roman la tendințele de unificare a dreptului statelor membre ale Uniunii Europene.

Acest ultim volum vine sa intregeasca, in mod fericit, pe baze științifice, o analiza laborioasa și completa a intregului Cod civil.

Detalii despre autori:
Marilena Uliescu – profesor universitar dr., Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Ecologica din București, cercetator științific emerit, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Smaranda Angheni – profesor universitar dr., Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, cercetator stiintific de onoare, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Mihaela-Gabriela Berindei – cercetator științific, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Gheorghe Buta – dr., avocat, cercetator științific gr. I emerit, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Ioan Chelaru – conferențiar universitar dr., Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștina „Dimitrie Cantemir” din București, avocat, decan al Baroului Neamț, președintele Uniunii Juriștilor din Romania, vicepreședintele UNBR, vicepreședinte al Senatului Romaniei
Gabriela Chiornița – dr., judecator, cercetator științific asociat la proiect
Cristiana Craciunescu – dr., judecator, cercetator științific asociat, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Raluca Dimitriu – profesor universitar dr., cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Dumitru Dobrev – dr., avocat, cercetator științific, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Ilioara Genoiu – conferențiar universitar dr., Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Valahia” din Targoviște
Aurelian Gherghe – conferențiar universitar dr., Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Ecologica din București, cercetator științific asociat, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Cristian Jora – profesor universitar dr., Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștina „Dimitrie Cantemir” din București, cercetator științific asociat, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Sache Neculaescu – profesor universitar dr., cercetator științific de onoare, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Elena-Alina Oprea – lector universitar dr., Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Filip Pavel – judecator, cercetator științific asociat, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Bogdan Patrașcu – lector universitar dr., Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștina „Dimitrie Cantemir” din București, cercetator științific gr. II, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Dan Andrei Popescu – conferențiar universitar dr., Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
Lucia Uța – dr., judecator, președintele secției a VII-a civile și pentru cauze privind conflictele de munca și asigurari sociale a Curții de Apel București, cercetator științific asociat, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane

Date tehnice

  • Titlu: Oferta pachet Noul Cod Civil. Studii si comentarii Vol. I + Vol. II + Vol. III, Partea I + Vol. III, Partea II + Vol. IV
  • Pret: 545,00 RON
  • ISBN: 978-606-673-363-2, 978-606-673-222-2, 978-973-127-865-0, 978-606-673-546-9
  • Format: A5
  • Pagini: 950, 1032, 904, 1020

Spune-ne opinia ta!

Votul cititorilor: (1 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
 
Vot:
Numele tau:
Email (obligatoriu):
Titlu:
Parerea ta:
Introdu codul:
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc. UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Selecteaza cantitatea dorita:
| NU PRECOMAND »
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc. Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.

Doresc sa rezerv buc.
| NU REZERV »
Adauga in cos
Alege o carte pe care o vei primi gratuit odata cu comandarea acestei carti: