
2 zile lucrătoare
Termen de livrareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlineAcreditare I.N.P.P.A.
Dezbaterea este inclusa in programul de pregatire și perfecționare continua a avocaților. Punctele de pregatire profesionala se vor acorda dupa incheierea conferinței, in baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.
Dezbaterile reprezinta o oportunitate de cunoaștere și invațare din experiența fiecarei categorii profesionale implicate, fiind organizate in considerarea bunelor practici și a colaborarii colegiale care trebuie sa existe intre profesiile juridice. Seria dezbaterilor reunite sub tematica ”Drept penal” iși propune sa abordeze, intr-un format atractiv și suplu, șase subiecte de nișa din domeniul dreptului penal material care se adreseaza, in principal, practicienilor dreptului, dar și studenților, masteranzilor și doctoranzilor.
Fiecare ediție va avea ca invitați reprezentanți ai ambelor tabere implicate in actul de justiție penala – magistrați și avocați și va creiona o viziune completa asupra chestiunii de drept penal material, abordata dintr-o tripla perspectiva – a magistratului, a avocatului și a teoreticianului/profesorului de drept penal, urmarind sa identifice aspectele problematice de ordin practic, interpretarile obligatorii ale Inaltei Curți de Casație și Justiție a Romaniei prin deciziile HP și RIL, interpretarile CEDO.
Temele seriei au fost selectate fie in baza criteriului frecvenței lor in practica, fie in baza criteriului dificultații de aplicare a cadrului normativ care configureaza o instituție specifica.
Ne propunem sa realizam trecerea in revista a evoluției cadrului legislativ pentru fiecare chestiune de drept penal discutata, sa inlesnim cunoașterea și sa explicam deciziile de interpretare obligatorie intervenite, decizii CCR, decizii ale CEDO, sa identificam aspectele problematice in practica, sa facilitam ințelegerea și anticiparea orientarii deciziei judiciare prin ințelegerea mecanismelor de decizie ale judecatorului, sa consolidam relațiile de buna colaborare și bune practici intre profesiile juridice și, totodata, sa identificam și sa conciliem diferențele de viziune intervenite intre profesiile juridice implicate in actul de justiție penala.
Moderator: conf. univ. dr., av. Laura Maria Stanila, Director al Centrului de Cercetari in Științe Penale, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
EDIȚII
1. Infracțiuni la Legea 143/2000 privind traficul și consumul ilicit de droguri. „Stupefiați de interpretari” - 30 martie 2022
2. Individualizarea pedepsei - intre demers și scop. „Anticiparea inevitabilului" - 25 mai 2022
3. Persoana juridica și raspunderea penala. „Realitatea sancțiunii unei ficțiuni" - 13 iulie 2022
4. Despre prescripții in penal. „Cand justiția trebuie sa uite" - 28 septembrie 2022
5. Despre confiscarea extinsa. „Un lux penal" - 26 octombrie 2022
6. Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. „Pe drumurile siguranței juridice" - 16 noiembrie 2022
BENEFICII INCLUSE IN TAXA DE PARTICIPARE:
ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A INREGISTRARII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI:
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.
Copyright 2008-2022 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate
Comanda prin telefon
0733.673.555