

Cererile in procesul civil
Dispozitii generale
- Cod:8134
- Ed. coord. de: Evelina Oprina
- Autor: Sonia Florea
- Publicat de: Editura Universul Juridic
- Colectia: Noul Cod de procedura civila
- Data aparitiei: Februarie 2014
- Cuprins
- Rasfoieste
2 zile lucrătoare
Termen de livrareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlineOptiuni de achizitie

Noul Cod de procedura civila republicat si legislatie conexa.
Editie Premium 2015. Legislatie consolidata si index
59,00
53,10 lei
Economisesti 10.00%
Instanța civila nu se investește, de regula, din oficiu. Procesul civil incepe prin inregistrarea unei cereri in justiție, facuta de cel care pretinde apararea drepturilor și intereselor sale sau care urmarește soluționarea unei situații juridice.
Instituția cererilor in justiție este esențiala intr-un proces civil, deoarece, de principiu, numai in raport de conținutul cererii formulate de cel interesat instanța este investita cu soluționarea unui litigiu, se poate stabili cadrul procesual dedus judecații și, implicit, limitele acesteia, se determina competența instanței, caile de atac care pot fi formulate impotriva hotararii judecatorești pronunțate etc.
LucrareaCererile in procesul civil analizeaza cerințele intrinseci și extrinseci ale cererilor formulate in fața primei instanțe și in caile de atac, cereri clasificate in noul Cod de procedura civila ca principale, incidentale, accesorii și adiționale, procedura de verificare și regularizare a acestora, precum și sancțiunile procedurale aplicabile pentru nerespectarea cerințelor impuse de lege.
Sunt avute, de asemenea, in vedere noutațile aduse prin reglementarile noului Cod de procedura civila și soluțiile normative ale Codului de procedura civila din 1865, pastrate de legiuitor.
- Titlu: Cererile in procesul civil
- Pret: 42,00 RON
- ISBN: 978-606-673-253-6
- Format: A5
- Pagini: 320

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Facultatea de Drept, Universitatea din București (1999-2004), absolvite cu distincția cum laude, materia Drept procesual civil, îndrumător științific prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu; curs postuniversitar de pregătire...
Autoarea este avocat în cadrul SCPA Florea Gheorghe și Asociații, cu începere din anul 2003. În paralel cu activitatea profesională de avocat, autoarea a desfășurat în mod constant activități didactice în calitate de lector INPPA, la disciplinele dreptul afacerilor (2007-2008)...
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.