PACHET: Raspunderea patrimoniala, Concedierea individuala, Incheierea si modificarea contractului, Raspunderea disciplinara si Concedierea colectiva PACHET: Raspunderea patrimoniala, Concedierea individuala, Incheierea si modificarea contractului, Raspunderea disciplinara si Concedierea colectiva

PACHET: Raspunderea patrimoniala, Concedierea individuala, Incheierea si modificarea contractului, Raspunderea disciplinara si Concedierea colectiva

Scrie o recenzie | Vezi toate recenziile
Disponibilitate: In stoc

Optiuni de achizitie

Concedierea colectiva
Practica judiciara. Norme procedurale
60,00 lei 42,00 lei
Economisesti 30.00 %
Adauga in cos
Raspunderea disciplinara a salariatului
Practica judiciara. Norme procedurale
50,00 lei 35,00 lei
Economisesti 30.00 %
Adauga in cos
Incheierea si modificarea contractului individual de munca in jurisprudenta Curtii de Apel Bucuresti, 2014-2016
Practica judiciara. Norme procedurale
44,00 lei 30,80 lei
Economisesti 30.00 %
Adauga in cos
Concedierea individuala din motive care nu tin de persoana salariatului
Practica judiciara. Norme procedurale
60,00 lei 42,00 lei
Economisesti 30.00 %
Adauga in cos
Raspunderea patrimoniala a salariatilor si angajatorilor 49,00 lei 34,30 lei
Economisesti 30.00 %
Adauga in cos

Biblioteca UJ WK

Descriere

PACHETUL CONTINE:
1. Raspunderea patrimoniala a salariatilor si angajatorilor
Culegerea de fata ofera o selectie a deciziilor relevante pronuntate in perioada 2013-2016, prin care au fost solutionate litigii nascute in legatura cu raspunderea patrimoniala a salariatilor si angajatorilor.

Deciziile au fost completate, acolo unde a fost necesar, cu note ale autorului, cuprinzand trimiteri la jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Lucrarea este structurata pe sapte capitole, abordand conditiile raspunderii patrimoniale a angajatorilor si a salariatilor, cauzele exoneratoare de raspundere, raspunderea patrimoniala conjuncta, notiunea si conditiile platii nedatorate, sarcina probei, precum si aspecte procedurale.

Consideram ca prezenta culegere isi va dovedi utilitatea pentru studiul institutiilor dreptului muncii dintr-o perspectiva practica, aplicata.

2. Concedierea individuala din motive care nu tin de persoana salariatului. Practica judiciara. Norme procedurale
Prezenta lucrare – parte dintr-o serie dedicata contractului individual de munca și raporturilor juridice nascute din acesta intre angajator și salariat, privite in dinamica lor – cuprinde o selecție de hotarari recente ale secției specializate a Curții de Apel București, privind concedierea individuala din motive neimputabile salariatului.

Culegerea iși propune sa ofere o imagine a problemelor de drept ce se pot ivi la incetarea contractului individual de munca din inițiativa angajatorului, care trebuie sa se mențina pe o piața concurențiala, fiind constrans de realitațile economice sa iși evalueze permanent performanțele și sa regandeasca, in consecința, modul de organizare a activitații, pentru optimizarea rezultatelor.

Urmand etapele procedurii concedierii, reglementate strict de legislația muncii, lucrarea evidențiaza elementele de protecție a salariatului, privite in corelație cu libertatea angajatorului de a-și conduce afacerea și surprinde modul in care jurisprudența a incercat sa gaseasca un echilibru intre acestea.

Culegerea trateaza, deopotriva, probleme de drept substanțial și procedural, fiind destinata atat actorilor de pe piața muncii, cat și profesioniștilor implicați in procedura concedierii, indiferent daca aceasta dobandește sau nu caracter litigios.

3. Incheierea si modificarea contractului individual de munca in jurisprudenta Curtii de Apel Bucuresti, 2014-2016 Practica judiciara. Norme procedurale
Culegerea de fața, prima dintr-o serie dedicata jurisprudenței recente a Curții de Apel București in materia conflictelor de munca, ofera o selecție a deciziilor relevante pronunțate in perioada 2014-2016, prin care au fost soluționate litigii nascute in legatura cu incheierea și modificarea contractului individual de munca. Unele dintre problemele de drept dezlegate au caracter de noutate, reflectand nu doar impactul modificarilor legislative asupra raporturilor de munca, ci și ecourile pe care le-au avut in practica instanțelor de drept comun deciziile cu caracter obligatoriu pronunțate de Inalta Curte de Casație și Justiție.

Cand a fost necesar, soluțiile au fost adnotate, cu referiri la jurisprudența Inaltei Curți de Casație și Justiție, a Curții Europene a Drepturilor Omului sau a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Lucrarea Incheierea si modificarea contractului individual de munca in jurisprudenta Curtii de Apel Bucuresti, 2014-2016 este structurata in șapte capitole, dedicate unor aspecte de drept substanțial – referitoare la calificarea contractului individual de munca prin prisma elementelor care il caracterizeaza, incheierea contractului, clauzele specifice acestuia, perioada de proba, modificarea contractului, nulitatea contractului individual de munca – ori procedurale, organizarea materialului urmarind sa faciliteze identificarea problemelor de interes pentru cititor.

Credem ca selecția realizata se va dovedi utila pentru studiul instituțiilor dreptului muncii dintr-o perspectiva practica, aplicata, dar și pentru ințelegerea dinamicii legislației și jurisprudenței in materie.

4. Raspunderea disciplinara a salariatului. Practica judiciara. Norme procedurale
Lucrarea reprezinta o sinteza a practicii judiciare a Curții de Apel București, Secția a VII-a conflicte de munca și asigurari sociale, cuprinzand decizii relevante pronunțate in cursul anilor 2015-2016 in materia raspunderii disciplinare.

Structurata in cinci capitole, lucrarea analizeaza probleme legate de instituția raspunderii disciplinare și iși propune sa infațișeze modul in care instanța specializata in soluționarea litigiilor de munca a interpretat și aplicat dispozițiile legale in materie.

Cele 40 de spețe selectate releva aspecte ridicate in practica in legatura cu deciziile de sancționare disciplinara sub aspectul legalitații și temeiniciei acestora, cercetarii disciplinare a salariatului și a criteriilor de individualizare a sancțiunii disciplinare.
Autorii


5. Concedierea colectiva. Practica judiciara. Norme procedurale
Culegerea de fața cuprinde hotararile judecatorești recente și relevante pronunțate in materia concedierii colective de judecatorii Curții de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind litigiile de munca și asigurari sociale.

Lucrarea este structurata pe patru capitole care reflecta problemele esențiale din procedura concedierii colective prevazuta de Codul muncii, respectiv: noțiune, procedura, ordinea de prioritate la concediere și caracterul real și serios al desființarii locurilor de munca.

Jurisprudența selectata reprezinta și o aplicare a celor mai recente decizii pronunțate de Inalta Curte de Casație și Justiție in vederea unificarii practicii judiciare, precum și a jurisprudenței Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Culegerea a fost elaborata cu scopul de a oferi o viziune completa asupra modului de interpretare a dispozițiilor legale in materia concedierilor colective de catre judecatorii curții de apel, date fiind dificultațile intampinate de practicieni cu ocazia aplicarii in concret a acestei proceduri. Lucrarea se adreseaza practicienilor in drept, angajatorilor și angajaților deopotriva.

Date tehnice

  • Titlu: PACHET: Raspunderea patrimoniala, Concedierea individuala, Incheierea si modificarea contractului, Raspunderea disciplinara si Concedierea colectiva
  • Pret: 263,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-0070-9; 978-606-39-0041-9;978-606-39-0040-2; 978-606-673-890-3
  • Format: A5
  • Pagini: 370; 472; 400; 384

Despre autori:

Lucia Uta Studii: Doctor în drept, teza de doctorat „Proprietatea periodică dintr-o nouă perspectivă privind funcția socială a dreptului de proprietate”, Academia Română, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”, 2010; absolventă a Facultății de Drept,... Citeste mai mult >
Florentina-Gabriela Rotaru Este judecător din anul 1994, iar începând cu anul 2004 ocupă funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale. Lucrări: Culegere de practică judiciară a Curții de Apel București în materie... Citeste mai mult >
Virginia Filipescu Filipescu Virginia Studii: Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București, în anul 1996. Activitate profesională: Judecător, începând din anul 1997, la Judecătoria Galați. Asistent universitar la Universitatea „Dunărea de Jos”... Citeste mai mult >
Carmen-Georgiana Comsa Evolutie profesionala • Facultatea de Drept absolvita: - Facultatea de Drept • Institutia de invatamant superior din cadrul careia face parte: - Universitatea Bucuresti • Anul absolvirii: - 1997 • Institutia de invatamant superior care a eliberat diploma de licenta: -... Citeste mai mult >
Elena Daniela Bogatu Doamna Elena Daniela Bogatu este judecător specializat în materia dreptului muncii și asigurărilor sociale în cadrul Curții de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind litigiile de muncă și asigurări sociale, unde activează începând cu data de 15 octombrie 2014.... Citeste mai mult >
Maria Violeta Duca Doamna Maria Violeta Duca este judecător specializat în materia litigiilor de muncă și asigurări sociale la Curtea de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind litigiile de muncă și asigurări sociale, unde activează începând cu data de 15 septembrie 2011. Doamna... Citeste mai mult >

Spune-ne opinia ta!

Votul cititorilor: (5 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
 
Vot:
Numele tau:
Email (obligatoriu):
Titlu:
Parerea ta:
Introdu codul:
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc. UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Selecteaza cantitatea dorita:
| NU PRECOMAND »
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc. Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.

Doresc sa rezerv buc.
| NU REZERV »
Adauga in cos
Alege o carte pe care o vei primi gratuit odata cu comandarea acestei carti: