

111,75 lei (-25%)

Obligațiile necontractuale in comerțul internațional. Regulamentul Roma II. Aspecte de drept material și de drept internațional privat
- Cod:16776
- Autor: Romeo Glodeanu
- Publicat de: Editura Universul Juridic
- Colectia: In afara colectiilor
- Data aparitiei: Mai 2025
Termen de livrare
2 zile lucratoareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlinePiața interna creata în spațiul geografic al Uniunii Europene odata cu modificarea tratatelor constitutive prin Actul Unic European semnat la Luxemburg în anul 1986 a reprezentat desavârșirea în plan economic a întregii construcții europene. Începând cu acest moment, la nivel unional au fost create mecanismele necesare pentru fuzionarea piețelor naționale într-o singura piața unica europeana, astfel încât libera circulație a marfurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor sa prezinte similitudinile funcționale regasite anterior între granițele unui singur stat.
Pentru ca acest deziderat de ordin economic sa funcționeze în termeni reali, legiuitorul european a conștientizat și, astfel, a pus în practica un întreg set de instrumente juridice apte a asigura suportul necesar. Început prin recunoașterea reciproca a hotarârilor judecatorești pronunțate de instanțele statelor membre ale acestui spațiu economic unic, demersul a fost finalizat odata cu adoptarea sistemului de norme care sa permita instanțelor analiza unui litigiu de natura contractuala sau necontractuala dupa același set de reguli juridice. Scopul a fost clar enunțat. Pentru ca o hotarâre judecatoreasca pronunțata într-un stat membru sa fie acceptata fara rezerve în toate celelalte state membre, premisa sine qua non este ca litigiul concret având ca obiect raspunderea contractuala sau necontractuala sa fie evaluat dupa aceleași norme juridice.
Cuprinsul lucrarii
Cartea este structurata în doua titluri: primul analizeaza aplicabilitatea faptelor necontractuale în comerțul internațional, iar al doilea trateaza faptele licite ca surse de obligații necontractuale în dreptul european. Împarțirea în capitole, subcapitole și secțiuni permite o abordare clara și detaliata a temelor.
Puncte forte
Prezenta lucrare își propune a examina una dintre cele doua componente principale ale așa-numitului drept privat european, respectiv raspunderea civila necontractuala. Mai exact, analiza este centrata pe normele Regulamentului Roma II și pe conexiunile pe care acest act unional le prezinta cu celelalte reglementari de hard sau soft law aplicabile în domeniul comerțului european, în acele ipoteze în care un litigiu particular este scos de sub sfera de influența juridica a unui singur sistem de drept ca urmare a intervenției unui element de extraneitate, din ce în ce mai des întâlnit în practica recenta ca urmare a amplificarii tranzacțiilor internaționale la un nivel de neimaginat în trecut.
Public ținta
Date fiind noutatea temei și complexitatea elementelor de drept substanțial tratate, lucrarea de fața reprezinta un instrument indispensabil adresat tuturor teoreticienilor și practicienilor dreptului interesați de înțelegerea tabloului de ansamblu al regimului de drept privat european și al legaturii sale cu normele de drept intern relevante din perspectiva necontractuala.
- Titlu: Obligațiile necontractuale in comerțul internațional. Regulamentul Roma II. Aspecte de drept material și de drept internațional privat
- Pret: 149,00 RON
- ISBN: 978-606-39-1685-4
- Format: Academic
- Pagini: 490 (aproximativ)

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Facultatea de Drept, Universitatea din București, (2018-2023), absolvite cu distincția magna cum laude; studii universitare de masterat, disciplina Dreptul Uniunii Europene, Facultatea de Drept a Universității din București...
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.