Pachet: Actiunile judiciare in materie fiscala .Vol I-IV
Pachet: Actiunile judiciare in materie fiscala .Vol I-IV
Pret de coperta: 182,00
118,30 lei (-35%)
Fiscalitate Impozite Taxe
Pachet: Actiunile judiciare in materie fiscala .Vol I-IV

Pret de coperta: 182,00

118,30 lei

Economisesti 35%

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Optiuni de achizitiePachetul contine:

 

Volumul I-are ca obiect central de analiza elementele esențiale ale cadrului normativ principal și secundar din domeniul procedurii fiscale, conceptele și noțiunile de baza specifice acțiunilor judiciare în materie fiscala, respectiv raportul juridic fiscal, creanțele fiscale și actele administrative fiscale.

Cuprinsul lucrarii. Subiecte de un interes practic deosebit, cum sunt cele care privesc aplicarea legii noi și ultraactivitatea legii vechi în procedurile de administrare a creanțelor fiscale, regulile de baza pentru adoptarea legislației secundare de aplicare a Codului de procedura fiscala și mecanismele administrative de asigurare a interpretarii și aplicarii unitare a legislației fiscale la nivelul organelor fiscale, se regasesc prezentate într-o abordare legislativa, jurisprudențiala și doctrinara de mare actualitate, ce faciliteaza buna cunoaștere a regulilor de interpretare și aplicare a actelor normative din domeniul fiscal. Particularitațile anularii și suspendarii executarii actelor administrative cu caracter normativ care privesc domeniul fiscal, cazurile particulare de acte administrative din acest domeniu, respectiv soluția fiscala individuala anticipata și acordul de preț în avans, cu evidențierea unor elemente specifice regimului lor juridic și a divergențelor doctrinare identificate în legatura cu natura juridica a acestor acte administrative, precum și analiza modificarilor legislative realizate prin Legea nr. 295/2020 cu privire la cazurile de nulitate a actelor fiscale, reprezinta tot atâtea subiecte de mare interes pentru domeniul fiscal ce se regasesc analizate în acest volum.

VOL II-Prin volumul mare de informații pe care îl conține, prin actualitatea și acuratețea acestor informații și, mai ales, prin obiectivitatea modului de analiza și de prezentare a celor mai recente evoluții în domeniu, identificate la nivel legislativ, doctrinar și jurisprudențial, lucrarea ofera o perspectiva realista pentru gasirea de catre cei interesați a celor mai adecvate soluții în plan legislativ și la nivelul instituțiilor administrative și judiciare, în vederea rezolvarii problemelor generate de diversitatea și complexitatea situațiilor litigioase care apar în legatura cu administrarea creanțelor fiscale.

Cuprinsul lucrarii. Printre subiectele de un interes practic deosebit, ce au fost abordate în acest volum, sunt de menționat: competența și procedura de soluționare a acțiunilor judiciare la instanța specializata de contencios administrativ și fiscal, particularitațile relevante ce caracterizeaza acțiunile și cererile având ca obiect acordarea de despagubiri și/sau dobânzi fiscale solicitate de contribuabili/platitori pentru repararea prejudiciilor, suspendarea judiciara a executarii actelor administrative fiscale și concluziile relevante rezultate din analiza jurisprudenței instanței supreme pe acest subiect.

 Caile de atac și procedura speciala de executare a hotarârilor judecatorești pronunțate de instanțele de contencios administrativ și fiscal au fost prezentate într-un capitol distinct. Separat de expunerea particularitaților cailor de atac ordinare și extraordinare în materie de contencios administrativ fiscal și a executarii dispozițiilor din hotarârile judecatorești, în acest volum a fost inclusa și o analiza a impactului produs de procedura de filtrare a recursului asupra duratei proceselor de competența Secției de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 Volumul II cuprinde și o examinare detaliata a noilor modificari legislative în materie de suspendare a executarii actelor administrative, adoptate prin Legea nr. 102/2023, și a implicațiilor acestor modificari.

Vol III- Volumul are ca obiect principal de analiza contestația la executare silita în materie fiscala și alte acțiuni judiciare de competența instanței de executare, cum sunt cererile de suspendare a executarii silite, întoarcerea executarii și menținerea/desființarea popririi fiscale în cazul terțului poprit.

 

Cuprinsul lucrarii. Volumul cuprinde și o sistematizare a normelor de competența a instanțelor de judecata în cazul acțiunilor judiciare specifice executarii silite a creanțelor fiscale, care permite identificarea cu ușurința a instanței competente, cu indicarea celor mai recente decizii de interpretare pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul mecanismelor care asigura o practica judiciara unitara, precum și câteva dimensiuni importante legate de medierea fiscala și rolul sau în reducerea numarului de diferende fiscale în materie de executare silita.

   Masurile asiguratorii de natura fiscala și acțiunile judiciare specifice acestora sunt prezentate într-un capitol distinct, iar dintre subiectele abordate, pot fi exemplificate: partajarea de competența între instanțele civile și instanțele de contencios administrativ fiscal pentru soluționarea contestațiilor formulate în legatura cu masurile asiguratorii de natura fiscala; clasificarea masurilor asiguratorii de natura fiscala; elementele specifice procedurii de judecata; analiza critica a schimbarilor legislative realizate prin Legea nr. 295/2020 în privința regimului juridic al unor acțiuni judiciare specifice masurilor asiguratorii de natura fiscala.

 Pentru o abordare integrata a subiectului masurilor asiguratorii prevazute de Codul de procedura fiscala și ținând seama ca scopul masurilor asiguratorii este indisolubil legat de activitatea de colectare a creanțelor fiscale, analiza acțiunilor judiciare specifice masurilor asiguratorii de competența instanței specializate de contencios administrativ și fiscal a fost inclusa în acest volum, iar nu în volumul II.

  Volumul III prezinta, într-un capitol distinct, și anumite subiecte care privesc regimul juridic particular al stingerii creanțelor fiscale datorate de debitorii fiscali aflați în procedura de insolvența și al unor acțiuni judiciare în cazurile de insolvența.

Volumul IV se refera la raspunderea în materie fiscala, procedura de soluționare a acțiunii civile în cauzele de evaziune fiscala și recuperarea prejudiciilor fiscale, precum și la cadrul instituțional și procedural în care se realizeaza punerea în executare a hotarârilor judecatorești pronunțate în cauzele penale cu implicații fiscale.

 

Cuprinsul lucrarii. În cuprinsul primului capitol sunt prezentate noțiunile și conceptele de baza care privesc raspunderea fiscala, formele sale și cumulul de raspunderi în materie fiscala, prejudiciul fiscal, confiscarea speciala și confiscarea extinsa în cazul infracțiunilor de evaziune fiscala, accentul fiind pus pe analiza noilor soluții legislative din Legea nr. 55/2021 referitoare la modul de recuperare a prejudiciilor fiscale și implicațiile lor în planul raspunderii penale în cauzele de evaziune fiscala.

Capitolul II include, printre altele, subiecte referitoare la: cadrul procedural de sesizare a organelor de urmarire penala cu privire la fapte penale cu implicații fiscale, regimul juridic al actelor de sesizare întocmite de organele fiscale, probleme de competența în soluționarea unor litigii derivate din cauzele penale, exercitarea acțiunii civile în procesul penal de evaziune fiscala, fiind evidențiate și opiniile doctrinare diferite legate de constituirea ca parte civila a statului român în aceste procese.

Noțiunea de prejudiciu fiscal și elementele sale componente, evaluarea prejudiciului fiscal și mijloacele de evaluare, care au fost examinate și în raport cu deciziile cu caracter obligatoriu pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul mecanismelor de unificare a practicii judiciare, precum și argumentele care susțin necesitatea definirii la nivel legislativ a noțiunii de prejudiciu fiscal sunt prezentate într-o secțiune distincta.

Volumul IV cuprinde și o analiza detaliata a cadrului normativ și instituțional care privește cazurile speciale de executare silita și punerea în executare a hotarârilor judecatorești pentru recuperarea creanțelor bugetare provenite din savârșirea de infracțiuni, precum și a procedurii de înregistrare, încasare și distribuire a sumelor rezultate din recuperarea prejudiciilor fiscale.

Prezentarea unor aspecte relevante din activitatea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate s-a realizat în scopul explicarii finalitații demersurilor judiciare și administrative de recuperare a creanțelor bugetare provenite din savârșirea de infracțiuni. În acest context, s-au facut referiri și la dificultațile întâmpinate în punerea în executare a hotarârilor judecatorești prin care s-a dispus confiscarea speciala, confiscarea extinsa și obligarea la plata de despagubiri pentru acoperirea prejudiciilor cauzate statului, autoritaților sau instituțiilor publice.

Puncte forte. Lucrarea prezinta în volumele sale problematica specifica acțiunilor judiciare în materie fiscala, astfel cum sunt deduse judecații instanțelor de contencios administrativ și fiscal, instanțelor civile și instanțelor penale, în raport cu obiectul litigiului.

 Prin conținutul sau documentat, lucrarea permite o examinare aprofundata și clara a regulilor generale și a particularitaților întâlnite în cadrul fiecarei categorii de acțiuni, oferind posibilitatea identificarii facile a dificultaților actuale cu care se confrunta participanții la proces și instanțele de judecata, precum și caile de urmat pentru soluționarea diferendului fiscal.

 Suplimentar fața de soluțiile pentru problemele procedurale și administrative ale acțiunilor judiciare în materie fiscala, cititorii vor gasi în cuprinsul lucrarii îndrumari practice și propuneri de lege ferenda.

Publicul-ținta. Specialiștii domeniului fiscal, juriști și economiști, inclusiv studenții facultaților de drept și cu profil economic și auditorii de justiție.

 

  • Titlu: Pachet: Actiunile judiciare in materie fiscala .Vol I-IV
  • Pret: 182,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-1405-8;978-606-39-1406-5;978-606-39-1404-1; 978-606-39-1403-4
  • Format: A5
  • Pagini: 790 (aproximativ )
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Valentina Gherasim-Proca
Educaţie şi formare : titlul de doctor în Drept (2023); absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii (2010); licenţiat în Ştiinţe Juridice (2003); titlul de Magister/Master în profilul Economic, specializarea Management Financiar Bancar (1997); licenţiat în profilul economic,...

Citeste mai mult »

Pachet: Actiunile judiciare in materie fiscala .Vol I-IV
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos