

56,25 lei (-25%)

Procedura reorganizarii judiciare. O perspectiva economica
- Cod:16745
- Autor: Cristina S. Stroie
- Publicat de: Editura Universul Juridic
- Colectia: Biblioteca Dreptul insolventei
- Data aparitiei: Aprilie 2025
- Cuprins
- Rasfoieste
Termen de livrare
2 zile lucratoareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlineIeșirea din circuitul economic a companiilor insolvente reprezinta o condiție sine qua non a unui sistem economic eficient. Companiilor trebuie sa li se creeze condiții optime de ieșire din circuitul economic, astfel încât ecosistemul sa poata realoca resursele unor inițiative viabile.
Asemanator unor poeți visatori, datornicii sfideaza „moartea”, fiind „ajutați” de Codul insolvenței, chiar daca, în anumite cazuri, falimentul este cea mai oportuna opțiune. În egala masura, și reciproca este valabila, creditorii putând forța „moartea” unui debitor care, altfel, ar fi putut supraviețui. Din aceasta perspectiva, concluziile impun o atenție deosebita pentru potențialele probleme de filtrare care pot aparea în analiza capacitații de reorganizare a companiilor. Predicția succesului sau eșecului procedurilor de reorganizare capata o foarte mare importanța, asemanator cadrului normativ, pentru a garanta redresarea economica și competitivitatea întreprinderilor care sunt supuse acestor proceduri.
Cuprinsul lucrarii
Cartea este structurata în cinci capitole, fiecare acoperind o etapa sau o perspectiva esențiala în înțelegerea reorganizarii judiciare. Primul capitol fundamenteaza poziționarea procedurilor de reorganizare în cadrul sistemului de insolvența și sintetizeaza stadiul actual al cercetarii. Al doilea capitol ofera un studiu comparativ al diferitelor proceduri de reorganizare din mai multe jurisdicții, pentru a evidenția bunele practici și caracteristicile comune. Capitolul al treilea și al patrulea se axeaza pe analize empirice și studii exploratorii privind profilul de risc și sanatatea financiar-manageriala a companiilor, sugerând modele de predicție și factori-cheie de succes.
Puncte forte
Lucrarea Procedura reorganizarii judiciare – o perspectiva economica reprezinta o contribuție valoroasa și inovatoare în literatura româneasca specifica procedurilor de insolvența, abordând un domeniu de mare actualitate și complexitate. Aceasta carte depașește granițele tradiționale ale analizei derulate în cadrul procedurilor de insolvența, propunând o viziune integrata care îmbina rigoarea juridica cu fundamentele științei economice. Autorul reușește sa deconstruiasca mecanismele reorganizarii judiciare prin prisma impactului economic, oferind cititorilor nu doar o înțelegere teoretica aprofundata, ci și instrumente practice de evaluare și implementare a procedurilor de reorganizare.
Public ținta
Autorul, cu o bogata experiența profesionala la intersecția dintre drept și economie, aduce în paginile acestei carți nu doar cunoștințe teoretice temeinice, ci și observații valoroase desprinse din practica insolvenței și din activitatea de consultanța în domeniul reorganizarii întreprinderilor. Aceasta dimensiune practica confera lucrarii o relevanța deosebita pentru toți profesioniștii implicați în procedurile de insolvența, de la practicieni și avocați, la judecatori sindici, economiști și manageri.
- Titlu: Procedura reorganizarii judiciare. O perspectiva economica
- Pret: 75,00 RON
- ISBN: : 978-606-39-1703-5
- Format: A5
- Pagini: 270 (aproximativ)

Educație și formare : studii universitare de doctorat, Academia de Studii Economice din București, absolvite cu distincția magna cum laude (2017-2024); studii universitare de masterat, disciplina Contabilitatea și auditul afacerilor și administrațiilor publice, Facultatea de Științe...
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.