Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
Pret de coperta: 45,00
42,75 lei (-5%)
Economie
Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a

Pret de coperta: 45,00

42,75 lei

Economisesti 5%

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online
   Intr-o lume in care produse neconforme ameninta permanent si intr-o societate in care nivelul de trai determina deseori o alimentatie necorespunzatoare, autoarea, in calitate de titlular al cursului de Marfuri alimentare si securitatea consumatorului, predat la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir Bucuresti, al carei decan este din 2015, atrage atentia asupra celor mai importante aspecte privind produsele alimentare si compozitia acestora. 
   Autoarea, care detine titlul de doctor in economie cu o teza despre produsele contrafacute si securitatea consumatorilor, ofera un instrument utile celor preocupati de calitatea produselor alimentare, atat in scop personal, dar si in calitate de personal angajat in domenii in care alimentele detin un rol important.
   Preocuparile autoarei si domeniile de interes se regasesc in carti si cursuri universitare, publicate in tara si strainatate, in calitate de autor si coautor precum: Methods for estimating the counterfeiting phenomenon, Expertiza marfurilor, Designul si estetica marfurilor, Aspecte teoretice privind imbunatatirea relatiilor cu clientii, Notiuni privind calitatea roduselor si serviciilor - instrument in activitati economice, Armonizarea reglementarilor din Romania cu cele din UE privind contrafacerea marfurilor in relatie cu protectia consumatorilor, Baze teoretice si teset grila pentru managementul relatiilor cu clientii, Marfuri alimentare. O abordare globala, precum si numeroase articole ce acopera probleme privind atat calitatea produselor si serviciilor, cat si a vietii consumatorilor.  

    Prefata / 9

    Capitolul 1. Elemente de teoria calitatii marfurilor si securitatea consumatorilor de alimente / 11
    1.1.    Marfa si consumatorul / 11
    1.2.    Calitatea produselor alimentare / 12
    1.3.    Securitatea consumatorului de produse alimentare / 19
    1.4.    Aspecte specifice standardizarii produselor alimentare / 24
    Teste pentru autoevaluare / 32

    Capitolul 2. Apa si sarurile minerale / 46
    2.1.    Apa din compozitia alimentelor / 34
    2.2.    Pastrarea stabilitatii produselor alimentare / 38
    2.3.    Continutul de saruri minerale din produsele alimentare / 39
    Teste pentru autoevaluare / 43

    Capitolul 3. Glucidele si protidele din compozitia produselor alimentare / 46
    3.1.    Prezentarea glucidelor din alimente     / 46
    3.2.    Clasificarea si proprietatile glucidelor / 48
    3.3.    Protidele din structura  produselor alimentare / 52
    3.4.    Clasificarea si proprietatile protidelor din alimente / 53
    Teste pentru autoevaluare / 57

    Capitolul 4. Lipidele si vitaminele din produsele alimentare / 59
    4.1.    Definirea lipidelor / 59
    4.2.    Clasificarea lipidelor     / 60
    4.3.    Transformarile si proprietatile lipidelor din produse alimentare / 64
    4.4.    Vitaminele / 66
    Teste pentru autoevaluare / 67

    Capitolul 5. Enzimele si acizii din alimente / 73
    5.1.    Enzimele / 73
    5.2.    Acizii din produsele alimentare / 76
    Teste pentru autoevaluare / 80

    Capitolul 6. Substantele adaugate in compozitia produselor alimentare / 81
    6.1.     Colorantii / 81
    6.2.     Aditivii alimentari / 86
    6.3.     Substantele tonifiante si aromatizante / 98
    Teste pentru autoevaluare / 99

    Capitolul 7. Substantele accidentale din produsele alimentare / 100
    7.1.     Substantele contaminante / 100
    7.2.     Clasificarea contaminantilor / 101
    7.3.     Principalele grupe de contaminanti / 102
    7.4.     Organismele modificate genetic / 106
    Teste pentru autoevaluare / 109

    Capitolul 8. Asigurarea stabilitatii si calitatii produselor alimentare / 110
    8.1.     Principiile biologice ale conservarii produselor alimentare / 110
    8.2.     Metode de conservare / 112
    8.3.     Pastrarea, ambalarea si etichetarea produselor alimentare / 121
    Teste pentru autoevaluare / 130

    Capitolul 9. Produsele de morarit si panificatie / 132
    9.1.     Structura bobului de cereale / 132
    9.2.     Cele mai importante cereale / 134
    9.3.     Produse obtinute din cereale / 137
        
    Capitolul 10. Legumele, fructele si produsele industrializate din prelucrarea lor / 149
    10.1.   Sortimentul de legume si fructe proaspete / 149
    10.2.    Valoarea nutritiva a legumelor si fructelor proaspete / 151
    10.3.    Produse din legume si fructe / 153
    10.4.    Produsele ecologice / 155
    Teste pentru autoevaluare / 160

    Capitolul 11. Zaharul si produsele din zahar / 162
    11.1.    Zaharul / 162
    11.2.    Produsele zaharoase / 165
    Teste pentru autoevaluare / 174

    Capitolul 12. Condimentele si produsele alimentare stimulente / 176
    12.1.    Condimentele / 176
    12.2.    Calitatea produselor alimentare stimulente / 181
    Teste pentru autoevaluare / 194
        
    Capitolul 13. Laptele si produsele derivate / 196
    13.1.    Compozitia chimica si valoarea nutritiva a laptelui / 196
    13.2.    Clasificarea produselor lactate / 198
    Teste pentru autoevaluare / 212

    Capitolul 14 / 214
    Ouale, pestele si produsele derivate din peste / 214
    14.1.    Structura si compozitia oului / 214
    14.2.    Structura si compozitia pestelui si a produselor derivate / 219
    Teste pentru autoevaluare / 228

    Capitolul 15. Carnea si produsele derivate / 230
    15.1.    Valoarea nutritiva a carnii / 230
    15.2.    Compozitia chimica a carnii / 232
    15.3.    Clasificarea carnii / 234
    Teste pentru autoevaluare / 242

    Capitolul 16. Bauturile alcoolice / 244
    16.1.    Bauturi alcoolice distilate / 244
    16.2.    Bauturi alcoolice nedistilate / 248
    16.3.    Bolile vinurilor / 251
    16.4.    Berea / 254
    Teste pentru autoevaluare / 257

    Bibliografie / 259

  • Titlu: Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
  • Pret: 45,00 RON
  • ISBN: 978-606-28-1451-9
  • Format: Academic
  • Pagini: 262
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos