42,75 lei (-5%)
Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
- Cod:14037
- Autor: Emilia Pascu
- Publicat de: Editura Universitara
- Colectia: Economie
- Data aparitiei: Noiembrie 2022
Termen de livrare
2 zile lucratoareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlineAutoarea, care detine titlul de doctor in economie cu o teza despre produsele contrafacute si securitatea consumatorilor, ofera un instrument utile celor preocupati de calitatea produselor alimentare, atat in scop personal, dar si in calitate de personal angajat in domenii in care alimentele detin un rol important.
Preocuparile autoarei si domeniile de interes se regasesc in carti si cursuri universitare, publicate in tara si strainatate, in calitate de autor si coautor precum: Methods for estimating the counterfeiting phenomenon, Expertiza marfurilor, Designul si estetica marfurilor, Aspecte teoretice privind imbunatatirea relatiilor cu clientii, Notiuni privind calitatea roduselor si serviciilor - instrument in activitati economice, Armonizarea reglementarilor din Romania cu cele din UE privind contrafacerea marfurilor in relatie cu protectia consumatorilor, Baze teoretice si teset grila pentru managementul relatiilor cu clientii, Marfuri alimentare. O abordare globala, precum si numeroase articole ce acopera probleme privind atat calitatea produselor si serviciilor, cat si a vietii consumatorilor.
Prefata / 9
Capitolul 1. Elemente de teoria calitatii marfurilor si securitatea consumatorilor de alimente / 11
1.1. Marfa si consumatorul / 11
1.2. Calitatea produselor alimentare / 12
1.3. Securitatea consumatorului de produse alimentare / 19
1.4. Aspecte specifice standardizarii produselor alimentare / 24
Teste pentru autoevaluare / 32
Capitolul 2. Apa si sarurile minerale / 46
2.1. Apa din compozitia alimentelor / 34
2.2. Pastrarea stabilitatii produselor alimentare / 38
2.3. Continutul de saruri minerale din produsele alimentare / 39
Teste pentru autoevaluare / 43
Capitolul 3. Glucidele si protidele din compozitia produselor alimentare / 46
3.1. Prezentarea glucidelor din alimente / 46
3.2. Clasificarea si proprietatile glucidelor / 48
3.3. Protidele din structura produselor alimentare / 52
3.4. Clasificarea si proprietatile protidelor din alimente / 53
Teste pentru autoevaluare / 57
Capitolul 4. Lipidele si vitaminele din produsele alimentare / 59
4.1. Definirea lipidelor / 59
4.2. Clasificarea lipidelor / 60
4.3. Transformarile si proprietatile lipidelor din produse alimentare / 64
4.4. Vitaminele / 66
Teste pentru autoevaluare / 67
Capitolul 5. Enzimele si acizii din alimente / 73
5.1. Enzimele / 73
5.2. Acizii din produsele alimentare / 76
Teste pentru autoevaluare / 80
Capitolul 6. Substantele adaugate in compozitia produselor alimentare / 81
6.1. Colorantii / 81
6.2. Aditivii alimentari / 86
6.3. Substantele tonifiante si aromatizante / 98
Teste pentru autoevaluare / 99
Capitolul 7. Substantele accidentale din produsele alimentare / 100
7.1. Substantele contaminante / 100
7.2. Clasificarea contaminantilor / 101
7.3. Principalele grupe de contaminanti / 102
7.4. Organismele modificate genetic / 106
Teste pentru autoevaluare / 109
Capitolul 8. Asigurarea stabilitatii si calitatii produselor alimentare / 110
8.1. Principiile biologice ale conservarii produselor alimentare / 110
8.2. Metode de conservare / 112
8.3. Pastrarea, ambalarea si etichetarea produselor alimentare / 121
Teste pentru autoevaluare / 130
Capitolul 9. Produsele de morarit si panificatie / 132
9.1. Structura bobului de cereale / 132
9.2. Cele mai importante cereale / 134
9.3. Produse obtinute din cereale / 137
Capitolul 10. Legumele, fructele si produsele industrializate din prelucrarea lor / 149
10.1. Sortimentul de legume si fructe proaspete / 149
10.2. Valoarea nutritiva a legumelor si fructelor proaspete / 151
10.3. Produse din legume si fructe / 153
10.4. Produsele ecologice / 155
Teste pentru autoevaluare / 160
Capitolul 11. Zaharul si produsele din zahar / 162
11.1. Zaharul / 162
11.2. Produsele zaharoase / 165
Teste pentru autoevaluare / 174
Capitolul 12. Condimentele si produsele alimentare stimulente / 176
12.1. Condimentele / 176
12.2. Calitatea produselor alimentare stimulente / 181
Teste pentru autoevaluare / 194
Capitolul 13. Laptele si produsele derivate / 196
13.1. Compozitia chimica si valoarea nutritiva a laptelui / 196
13.2. Clasificarea produselor lactate / 198
Teste pentru autoevaluare / 212
Capitolul 14 / 214
Ouale, pestele si produsele derivate din peste / 214
14.1. Structura si compozitia oului / 214
14.2. Structura si compozitia pestelui si a produselor derivate / 219
Teste pentru autoevaluare / 228
Capitolul 15. Carnea si produsele derivate / 230
15.1. Valoarea nutritiva a carnii / 230
15.2. Compozitia chimica a carnii / 232
15.3. Clasificarea carnii / 234
Teste pentru autoevaluare / 242
Capitolul 16. Bauturile alcoolice / 244
16.1. Bauturi alcoolice distilate / 244
16.2. Bauturi alcoolice nedistilate / 248
16.3. Bolile vinurilor / 251
16.4. Berea / 254
Teste pentru autoevaluare / 257
Bibliografie / 259
- Titlu: Marfuri alimentare si securitatea consumatorului de alimente, editia a II-a
- Pret: 45,00 RON
- ISBN: 978-606-28-1451-9
- Format: Academic
- Pagini: 262
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.