Pachet: Achizitii publice - 2024
- Cod:173905
- Autor: Constantina-Monica Turcu , Conf. univ. dr. Monica Amalia Ratiu
- Publicat de: Editura Universul Juridic
- Colectia: Pro lege
- Data aparitiei: Ianuarie 2025
Termen de livrare
2 zile lucratoareReduceri
Oferte speciale exclusiveComanda direct la
Telefon: 0733.673.555Plateste cu cardul
Protectia platii onlineOptiuni de achizitie
89,00
66,75 lei
Economisesti 25.00%
Achizițiile publice Iulie 2024
EDIȚIE SPIRALATĂ, tipărită pe hârtie albă
69,90
45,44 lei
Economisesti 35.00%
Pachetul contine:
- Achiziții publice. Jurisprudența curților de apel. Note privind contextul legislativ. Soluții din practica recenta a Curții de Justiție a Uniunii Europene
Despre lucrare. Aceasta lucrare evidențiaza jurisprudența recenta relevanta a curților de apel, reglementarile preponderent procedurale actuale aplicabile, precum și soluțiile recente ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, în domeniul achizițiilor publice.
Cuprinsul lucrarii. Selecția de fața a avut în vedere instituțiile juridice ce se regasesc în cuprinsul Legii nr. 101/2016 privind remediile și caile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publica, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrari și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, considerate de interes sau susceptibile de practica neunitara.
Astfel, hotarârile judecatorești selectate de pe portalul de jurisprudența ReJust vizeaza modul în care au fost interpretate dispozițiile acestui act normativ în ceea ce privește: persoana care se considera vatamata în sensul acestei legi, accesul la documentele dosarului de achiziție publica, suspendarea procedurii de atribuire, contestația formulata pe cale administrativ-jurisdicționala, contestația formulata pe cale judiciara, soluționarea litigiilor în instanța de judecata și nulitatea contractelor, fiind abordate diferite aspecte de interes precum: termenele și condițiile de contestare, competența instanței de judecata, aplicarea legii în timp, taxele de timbru, cauțiunea, documentele confidențiale, motive de nelegalitate a actelor autoritații contractante, condițiile acordarii de despagubiri ș.a.
Deși Legea nr. 101/2016 cuprinde dispoziții procedurale, iar practica judecatoreasca prezentata vizeaza în principal reglementarile din aceasta lege, se poate decela o vasta și variata cazuistica și din perspectiva dispozițiilor de drept material ce se regasesc, în principal, în Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, dar și în Legile nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale și nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari și concesiunile de servicii, precum și în normele metodologice de aplicare a acestora.
Puncte forte. Fiecare speța beneficiaza de un scurt rezumat care conține expuneri teoretice relevante, cititorul având atât posibilitatea unei lecturi rapide a interpretarilor dispozițiilor legale prin raportare la diferitele cereri deduse judecații, așa cum au fost concentrate în rezumate, cât și ocazia parcurgerii spețelor ce au fost sintetizate, cu pastrarea elementelor și informațiilor de interes pentru chestiunea analizata.
De asemenea, hotarârile rezumate cuprind referiri valoroase și de actualitate la jurisprudența obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la decizii pronunțate de Curtea Constituționala a României si la cauze ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, lecturarea acestora oferind cititorului posibilitatea îmbogațirii cunoștințelor și din aceasta perspectiva.
Spețele selectate sunt precedate în fiecare capitol de o parte introductiva în care este prezentat contextul general considerat relevant din perspectiva reglementarilor aplicabile subiectului abordat în capitolul respectiv.
Ultimul capitol cuprinde soluții din practica recenta a Curții de Justitie a Uniunii Europene în materia achizițiilor publice.
Public-ținta. Lucrarea este destinata, în primul rând, profesioniștilor din domeniul juridic și se dorește a fi un instrument adecvat și util atât pentru mai buna cunoaștere și înțelegere a reglementarilor existente în materia achizițiilor publice, cât și pentru atingerea dezideratului privind unificarea practicii judiciare.
2. Achizițiile publice Iulie 2024
ACHIZITIILE PUBLICE IULIE 2024 (EDITIE SPIRALATA)
Cu
NOILE MODIFICARI
aduse prin
O.U.G. nr. 52/2024
Legea nr. 98/2016
Normele metodologice
Directiva nr. 2014/24/UE
Legislatie conexa
Culegerea Achizitiile publice Iulie 2024 (editie spiralata), tiparita pe hartie alba de calitate superioara si ingrijita de conf. univ. dr. Monica Amalia Ratiu, include noile modificari aduse prin O.U.G. nr. 52/2024.
Lucrarea se adreseaza tuturor persoanelor (autoritati contractante si operatori economici) implicate in activitati de achizitie publica, precum si practicienilor (avocati, consilieri juridici, arbitri, mediatori, magistrati) si teoreticienilor (mediului universitar in general), cuprinzand reglementarea nationala (Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice; Normele metodologice, introduse sub articolele/alineatele Legii; decizii ICCJ – RIL si HP; ordine si instructiuni ANAP; alte acte normative conexe, integrale sau in extras, inclusiv principalele prevederi e-Factura privind achizitiile publice – relatia B2G, extras O.U.G. nr. 120/2021), Directiva nr. 2014/24/UE privind achizitiile publice, un Studiu introductiv deosebit de util, un index concis, dar relevant, menit a facilita cautarea in text a sintagmelor-cheie, si un tabel de transpunere si corespondenta (Legea nr. 98/2016 – Directiva 2014/24/UE – Directiva 2004/18/CE).
PRO LEGE – O colecție necesara oricarui jurist:
● reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia;
● prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);
● este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica;
● seria PREMIUM din cadrul colectiei PRO LEGE include un vast material informativ suplimentar (dupa caz, jurisprudenta europeana, mai multa jurisprudenta nationala si mai multe legi conexe integrale sau in extras, varii adnotari etc.);
● fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.
COORDONAREA GENERALA a Colecției PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic.
Așteptam sugestiile și propunerile dvs pe adresa prolege [at] universuljuridic.ro
- Titlu: Pachet: Achizitii publice - 2024
- Pret: 158,90 RON
- ISBN: 978-606-39-1621-2; 978-606-39-1444-7
- Format: Academic
- Pagini: 576; 372
Educație şi formare : studii postuniversitare de tehnică legislativă (2004) și „Administrație europeană” (2005), studii de licenţă, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (1997 2001). Experiență profesională : judecător specializat în materia...
In decursul a peste 10 ani in care a coordonat unele dintre cele mai importante proiecte din România in domeniul dreptului afacerilor, Monica Ratiu si-a desfasurat activitatea in tara si in colaborare cu importante firme de avocatura din Statele Unite, Marea Britanie si Israel. In anul 2000,...
Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.