Curierul Judiciar nr. 8/2018
Curierul Judiciar nr. 8/2018
Pret de coperta:
44,90 lei
Reviste
Curierul Judiciar nr. 8/2018

Pret de coperta:

44,90 lei

Disponibilitate: Nu este pe stoc

Rezerva

Vom depune toata diligenta in vederea gasirii cartii.

Rezerva acum si te vom anunta prin e-mail, in maxim 30 de zile, pentru ca tu sa o poti comanda imediat.

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online
Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, va punem la dispozitie cea mai performanta revista de actualitate juridica, realizata la standarde inalte dupa modelul revistelor de specialitate din strainatate, coordonata de un colegiu stiintific si redactional de exceptie, sustinuta de autori prestigiosi care provin atat din mediul academic, dar mai ales al practicii juridice, indexata in trei baze de date internationale si disponibila si in format online in Biblioteca juridico-economica online Legalis.ro.

Revista este indexata in baze de date internationale (BDI)
CEEOL - Central and Eastern European Online Library
• HeinOnline - Legal Research Database
• EBSCO - EBSCOhost Online Research Databases


Numarul din luna august al Revistei Curierul Judiciar va propune subiecte de maxima importanta juridica.

Editorialul din acest numar este semnat de Ioana Varsta, specialist in comunicare și relații publice, care abordeaza Eticheta in negocieri, ținand cont de faptul ca negocierea presupune convenirea asupra unei situatii viitoare convenabila tuturor partilor implicate, iar procesul prin care partile implicate ajung sa se puna de acord si sa considere intr-un final ca vor avea de castigat este unul de comunicare eficienta. In cadrul acestui proces de comunicare, pe langa comunicarea verbala, este determinant modul in care sunt respectate regulile de protocol si, mai ales, cele de eticheta. Distinctia dintre cele doua tipuri de reguli consta in aceea ca daca protocolul se refera la modul in care ajunge sa fie evidentiata precaderea in cadrul unei institutii sau companii, eticheta presupune modul in care persoanele ajung sa interactioneze intre ele in cele mai diverse ocazii.

In cadrul rubricii Curier legislativ realizata de drd. Oana Dimitriu sunt prezentate selectiv cele mai importante acte normative din perioada 29 iunie - 31 iulie 2018, inclusiv decizii de admitere ale Curții Constituționale, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Rubricile de Actualitate europeana si Actualitate internationala corespunzatoare lunilor iulie 2018 aduc in prim plan principalele activitati de la nivelul institutiilor Uniunii Europene, dar si evenimentele de interes international. Cele doua rubrici sunt semnate de Daniela Ivan, respectiv de prof.dr. Bogdan Aurescu.

Practica judiciara neunitara
Rubrica este dedicata practicii judiciare neunitare cuprinde solutii ce ilustreaza aparitia unei jurisprudente neunitare cu privire la o problema de drept de actualitate fie prin aceea ca priveste interpretarea unor norme juridice foarte importante, cu aplicabilitate de durata, ceea ce face ca practica neunitara sa se manifeste intr-o perioada mai mare de timp, fie pentru ca priveste o norma cu implicatii imediate asupra unui numar mare de raporturi juridice, chiar daca intr-o perioada limitata de timp. In acest numar judecator drd. Razvan Anghel analizeaza Determinarea timpului de lucru si a muncii suplimentare pe baza datelor rezultate din utilizarea cardurilor de acces la locul de munca.

Dreptul afacerilor
Articolul Denunțarea contractelor in derulare de catre administratorul judiciar. Natura și cuantumul despagubirilor la care este indreptațit cocontractantul potrivit art. 123 alin. (4) din Legea insolvenței nr. 85/2014 ca urmare a denunțarii (damnum emergens și/sau lucrum cessans), semnat de avocat Eugen Tudose. Conform premiselor prezentate de autor, Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței si de insolvența prevede, consecutiv denunțarii de catre administratorul/lichidatorul judiciar a contractelor in derulare, posibilitatea introducerii de catre cocontractant a unei acțiuni „in despagubiri” impotriva debitorului in insolvența. Aceasta posibilitate prevazuta la art. 123 alin. (4) din Legea nr. 85/2014 nu aduce nimic nou fața de reglementarea anterioara (in afara unor clarificari de natura procedurala) și da dovada de o simplitate dezarmanta, din care nu se pot identifica elementele angajarii unei eventuale raspunderi civile pentru denunțarea intempestiva a contractului. Aceasta simplitate conceptuala a condus in practica la deprecierea noțiunii de „despagubire”, depreciere manifestata prin erodarea eficacitații unei acțiuni indreptate de cocontractant impotriva debitorului, mergand pana intr-acolo unde o atare acțiune sa fie respinsa ca neintemeiata. Astfel, valeitatea creditorului indreptațit la despagubiri și tributara dispozițiilor exprese ale art. 123 alin. (4) din Legea nr. 85/2014 este paralizata de implementarea excesiv de formalista a principiului „cresterii la maximum a valorii averii debitorului”, lipsind practic dreptul la despagubiri de orice rațiune de a fi.

Drept privat
Articolul Decaderea parțiala din drepturile parintești – soluție moderna a Codului civil, in concordanța cu interesul superior al copilului și cu tendințele moderne din practica CEDO, semnat de conf.dr. Milena Tomescu, propune o analiza a cauzelor in care poate fi dispusa decaderea din drepturile parintești conform Codului civil și a Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a intinderii și efectelor decaderii, fiind avute in vedere și regulile procedurale și de competența in ceea ce privește sesizarea instanței cu pronunțarea decaderii.

Articolul Radierea sancțiunilor disciplinare, semnat de jurist Bogdan Ionița, aduce in discuție acest element important in materia raspunderii disciplinare, care vine in sprijinul salariaților ce și-au indreptat conduita disciplinara. Analiza se concentreaza pe radierea sancțiunilor disciplinare, a modului de constatarea a acesteia, a importanței sale in individualizarea unor sancțiuni disciplinare ulterioare aplicate salariaților și punctarea distincției dintre radierea sancțiunilor disciplinare și anularea acestora.

Drept public
Articolul Excepția de neconvenționalitate in jurisprudența recenta de drept contravențional, semnat de avocat Ion-Gabriel Enache, are in vedere aplicabilitatea directa a Convenției pentru apararea drepturilor omului și a libertaților fundamentale și a protocoalelor sale, in interpretarea data de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, care permite ca norma interna sa fie limitata sau chiar exclusa de la aplicare pentru a se asigura protecția eficienta a drepturilor fundamentale ale omului. Mai mult, excepția de neconvenționalitate obliga judecatorul național sa asigure aplicarea tratatelor privitoare la drepturile fundamentale ale omului la care Romania este parte in raportul juridic concret dedus judecații, inlaturand prevederile interne contrare acestora. In final autorul observa ca in practica judiciara interna dezbaterile sunt purtate preponderent in jurul chestiunii administrarii probelor, componenta a dreptului la aparare. Or, avand in vedere faptul ca, sub imperiul legislației-cadru in materie, dreptului contravențional ii sunt aplicabile dispozițiile legii procesual civile, pentru a raspunde exigențelor europene privind drepturile fundamentale ale omului instanțele naționale trebuie sa acomodeze cu prioritate prevederile mai favorabile privind administrarea probelor, precum și sa faca aplicarea principiului in dubio pro reo din procesul penal.

Drept penal
Articolul Vatamarea fatului – propunere de lege ferenda, semnat de jurist Catalin-Daniel Pop. Articolul propune o metodologie cronologica de analiza a infracțiunii de vatamare a fatului prevazuta in Codul penal. Faptele și alineatele corespondente acestora sunt grupate dupa doua repere temporale: mai intai timpul sarcinii, iar apoi timpul nașterii. Astfel, prin acest articol se prezinta intr-un mod critic viziunea asupra celei mai mari parti a doctrinei existente, cautandu-se diversele puncte de legatura intre aspectele relevate de literatura de specialitate, oferindu-se in acest sens o panorama inteligenta, un studiu abstract aplicativ asupra infracțiunii de Vatamarea fatului.

Rubrica de Sinteze de jurisprudenta isi pastreaza structura, dar si actualitatea: CC, CEDO, CJUE – mai 2018.

In cadrul rubricii Instrumente, drd. Cristina Casian realizeaza un studiu de drept comparat privind securitatea și sanatatea in munca in Franța, Germania și Grecia. Sunt prezentate principalele reglementari, fiind avute in vedere principalele obligații pe care le au angajatorii și lucratorii. De asemenea, este prezentat modul in care Directiva 89/391/CEE privind punerea in aplicare a masurilor vizand promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii lucratorilor in munca a fost transpusa și aplicata in statele respective.

In acest numar avocat Mihai Dinu semneaza pamfletul Insomnia.

Ca in fiecare numar, revista cuprinde un Index alfabetic si un Index legislativ care constituie veritabile instrumente de lucru pentru cititor.
  • Titlu: Curierul Judiciar nr. 8/2018
  • Pret: 44,90 RON
  • ISBN: 1582-7526201808
  • Format: A4
  • Pagini: 60
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Curierul Judiciar nr. 8/2018
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos