Pandectele Romane nr. 5/2012
Pandectele Romane nr. 5/2012
Pret de coperta:
55,00 lei
Pandectele Romane nr. 5/2012
Reviste
Pandectele Romane nr. 5/2012

Pret de coperta:

55,00 lei

Disponibilitate: Nu este pe stoc

Rezerva

Vom depune toata diligenta in vederea gasirii cartii.

Rezerva acum si te vom anunta prin e-mail, in maxim 30 de zile, pentru ca tu sa o poti comanda imediat.

Transport gratuit

Pentru comenzile peste 300 Lei

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Repertoriu de jurisprudenta, doctrina si legislatie de referinta in lumea juridica romaneasca, revista Pandectele Romane s-a impus pe piata de specialitate prin inalta tinuta stiintifica a continutului sau, asigurata prin concursul a numeroși practicieni si teoreticieni, autori de prestigiu.

Fondata in 1921 de reputatul jurist Constantin Hamangiu, consilier la Inalta Curte de Justiție și Casație, revista pastreaza structura data de fondatorul sau, adaugandu-se cateva rubrici noi, impuse de actuala realitate juridica:

- Doctrina
- Jurisprudenta Curtii Constitutionale
- Jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie
- Jurisprudenta curtilor de apel, tribunalelor, judecatoriilor si altor organe cu activitate jurisdictionala
- Cronica arbitrajului
- Jurisprudenta C.E.D.O./Jurisprudenta straina.

ECHIPA EDITORIALA:
Director: prof. univ. dr. Dan Claudiu Danișor
Director adjunct: lector univ. dr. George Liviu Girlesteanu
Colegiul de redactie:

avocat dr. Horatiu Dan Dumitru
judecator conf. univ. dr. Dan Lupascu
prof. univ. dr. Elena Simina Tanasescu
conf. univ. dr. Radu Catana
conf. univ. dr. Irina Sferdian
lector univ. dr. Raluca Bercea
prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca
prof. univ. dr. Bianca Selejan-Gutan
prof. univ. dr. Sevastian Cercel

Consiliul stiintific:

academician m.c. Ion Dogaru
profesor Nicolas Queloz
profesor Hugues Fulchiron
prof. univ. dr. Corneliu Birsan
prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu
prof. univ. dr. Dan Chirica
prof. univ. dr. Ion Deleanu

Recunoaștere: Revista este cotata in baze de date internaționale Heinonline (BDI: Heinonline) și acreditata CNCSIS.
Apariții: 12 apariții pe an

  DOCTRINA

  Vasile PATULEA, Studiu de drept comparat in legatura cu conditiile responsabilitatii civile. Componenta „faptei prejudiciabile”
  Juanita GOICOVICI, Vanzarea in baza dreptului de preemptiune, in reglementarea noului Cod civil
  Horatiu Dan DUMITRU, Libertate de exprimare si viata privata. Conexiuni constitutionale si civile
  Dumitru MAZILU, Reforma in domeniul sanatatii. Necesara pentru imbunatatirile asteptate de pacienti. Incercarea de a transforma, insa, sanatatea intr-o marfa reprezinta o grava incalcare a drepturilor omului
  Oana-Maria BALAN, Istoria modelelor juridice de interpretare: Dialectica anticilor (II)
  Simona Florica NICOLAU, Conceptia si practica Curtii de Justitie a Uniunii Europene in ceea ce priveste abuzul de drept

  JURISPRUDENTA INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

  SECTIA I CIVILA

  51. Actiune prin care se solicita obligarea directa a Statului Roman la plata despagubirilor stabilite prin dispozitie emisa in temeiul Legii nr. 10/2001 pentru un imobil preluat abuziv de stat. Inadmisibilitate. Obligatia de a urma procedura instituita de dispozitiile legii speciale (ICCJ, sectia a I civila, decizia civila nr. 7267 din 19 octombrie 2011)

  52. Constatarea neconstitutionalitatii art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 221/2009. Consecinte asupra actiunilor in curs de judecata (ICCJ, sectia I civila, decizia civila nr. 7893 din 4 noiembrie 2011) SECTIA A II-A CIVILA

  53. Principiul abtinerii de la vot, in cazul in care actionarul se afla in conflict de interese cu societatea (ICCJ, sectia comerciala, decizia nr. 619 din 10 februarie 2011)

  54. Revizuire intemeiata pe dispozitiile art. 322 pct. 9 C. pr. civ. Conditii de admisibilitate (ICCJ, sectia a II-a civila, decizia nr. 3875 din 29 noiembrie 2011)

  SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ȘI FISCAL

  55. Consilier de conturi. Pensie de serviciu. Conditii de acordare (ICCJ, sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5108 din 2 noiembrie 2011)

  56. Judecator detasat pe o functie de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor. Cerere privind recunoasterea gradului de judecator de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ, sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. nr. 2598 din 6 mai 2011)

  SECTIA PENALA

  57. Asistenta invinuitului sau a inculpatului. Avocat. Suspendarea calitatii de avocat (ICCJ, sectia penala, decizia nr. 2054 din 18 mai 2011)

  58. Conflict de interese. Infractiune prevazuta in art. 11 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 (ICCJ, sectia penala, decizia nr. 249 din 26 ianuarie 2011)

  JURISPRUDENTA CURTILOR DE APEL, TRIBUNALELOR, TRIBUNALELOR SPECIALIZATE, JUDECATORIILOR SI A ALTOR ORGANE CU ACTIVITATE JURISDICTIONALA

  Probleme de drept solutionate neunitar in practica instantelor de judecata. Moartea partii in cursul procesului. Neintroducerea in cauza a mostenitorilor in etapa procesuala respectiva. Exercitarea cailor de atac. Calificarea nulitatii. Remedii [cu nota de Andrea Annamaria Chis (spetele 59-62)]

  59. Reclamant decedat anterior pronuntarii hotararii. Actiune admisa in parte. Recurs declarat numai de parat, admis, cauza fiind trimisa spre rejudecare in vederea introducerii in cauza a mostenitorilor (C. Apel Cluj, sectia civila, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie, decizia civila nr. 2781 din 3 decembrie 2009)

  60. Reclamant decedat inaintea pronuntarii hotararii de catre prima instanta. Actiune admisa in parte. Hotarare schimbata in apelul declarat de mandatarul avocat, in sensul admiterii in totalitate a actiunii. Recurs declarat de mostenitor, respins pentru lipsa interesului in exercitarea caii de atac (C. Apel Cluj, sectia civila, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie, decizia civila nr. 2434 din 7 octombrie 2010)

  61. Moartea intervenientei fortat, chemata in judecata in temeiul art. 57 si 58 C. pr. civ., anterior amanarii pronuntarii hotararii de catre instanta de apel. Recurs declarat de reclamanta respins pentru lipsa vatamarii in ceea ce o priveste (C. Apel Cluj, sectia I civila, decizia civila nr. 5290 din 15 decembrie 2011)

  62. Coparticipare procesuala. Decesul unuia dintre apelanti in cursul judecarii apelului, neadus la cunostinta instantei de catre ceilalti apelanti cu care era in coparticipare procesuala. Preconstituirea unui motiv de recurs. Invocarea propriei culpe (C. Apel Cluj, sectia I civila, decizia civila nr. 436 din 2 februarie 2012)

  63. Dreptul de a obtine repararea unui prejudiciu cauzat de Statul Roman. Incidenta normelor privind prescriptia extinctiva (C. Apel Pitesti, sectia I civila, decizia civila nr. 1685/R din 4 octombrie 2011) 64. Modul de calcul al taxei judiciare de timbru. In cazul in care se micsoreaza valoarea pretentiilor formulate in actiune sau in cerere, dupa inregistrarea acesteia, taxa judiciara de timbru se percepe la valoarea initiala, fara a se tine seama de reducerea ulterioara (C. Apel Pitesti, sectia I civila, decizia civila nr. 1979/R din 1 noiembrie 2011)

  65. Obligatia instantei de judecata de a da ea insasi calificarea corecta cererii cu care a fost investita atunci cand partea a dat o denumire gresita si a indicat un temei de drept gresit. Nepronuntarea asupra fondului cererii ca urmare a gresitei incadrari juridice a acesteia, nu poate fi suplinita in instanta de recurs, ci, in temeiul art. 312 alin. (5) C. pr. civ., va atrage casarea hotararii atacate si trimiterea cauzei spre rejudecare catre prima instanta de fond (C. Apel Pitesti, sectia I civila, decizia civila nr. 1686/R din 4 octombrie 2011)

  CRONICA ARBITRAJULUI

  66. Valabilitatea clauzei compromisorii in cazul unei imperfectiuni de redactare; reciprocitatea si interdependenta obligatiilor in contractele sinalagmatice nu determina reciprocitatea si interdependenta comportamentelor contractuale defectuoase; reducerea cuantumului clauzei penale datorita caracterul sau excesiv (Sentinta arbitrala nr. 149 din 23 iunie 2011, pronuntata in dosarul nr. 63/2011; rezumat si nota realizate de prof. univ. dr. Stefan Scurtu)

  JURISPRUDENTA C.E.D.O./ JURISPRUDENTA STRAINA

  JURISPRUDENTA C.E.D.O.

  67. Libertatea de exprimare in jurisprudenta recenta a CEDO (III). Expresia politica si limitele sale[De Lesquen du Plessis-Casso c. Frantei (cererea 54216/09), Sectiunea a cincea a Curtii Europene, hotararea din 12 aprilie 2012, selectie, traducere, rezumat si nota de prof.univ.dr. Bianca Selejan-Gutan]

  68. Incalcarea aspectului material al art. 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului generata de conditiile de detentie. Dreptul la conditii de detentie conforme cu demnitatea umana (CEDO, sectia a treia, cerere nr. 22661/06, cauza Onaca impotriva Romaniei, hotararea din 13 martie 2012, comentariu de drd. Bratiloveanu Izabela)

 • Titlu: Pandectele Romane nr. 5/2012
 • Pret: 55,00 RON
 • ISBN: 1582-475601205
 • Format: Academic
 • Pagini: 208
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Dan Claudiu Danisor
Dan Claudiu Danisor este profesor si rector al Universitatii din Craiova, director al Centrului de Cercetari Juridice Fundamentale si al Revistei Pandectele Române, director editorial al Editurii Universul Juridic si editor executiv al Revistei de Drept Public. Este specializat în drept...

Citeste mai mult »

Pandectele Romane nr. 5/2012
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Comanda prin telefon

0733.673.555

Copyright 2008-2021 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos