Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2009
Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2009
Pret de coperta:
35,00 lei
Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2009

Pret de coperta:

35,00 lei

Disponibilitate: Nu este pe stoc

Rezerva

Vom depune toata diligenta in vederea gasirii cartii.

Rezerva acum si te vom anunta prin e-mail, in maxim 30 de zile, pentru ca tu sa o poti comanda imediat.

Termen de livrare

2 zile lucratoare

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online

Aboneaza-te la aceasta revista



"Asociatia Stiintifica de Dreptul Proprietatii Intelectuale" (ASDPI) este persoana juridica romana de drept privat, autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop patrimonial, inscrisa in Registrul asociatiilor si fundatiilor sub nr. 14 din 27 aprilie 2004, potrivit Certificatului de inscriere nr. 20 din 18 mai 2004. Membrii asociatiei sunt cadre universitare, specialisti in domeniul dreptului, in mod deosebit al dreptului proprietatii intelectuale, cercetatori in cadrul Centrului de cercetari stiintifice care functioneaza in cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti.

In cadrul "Asociatiei Stiintifice de Dreptul Proprietatii Intelectuale" a luat fiinta si functioneaza Centrul de cercetari stiintifice "YOLANDA EMINESCU - OTILIA CALMUSCHI", ca un omagiu adus regretatelor profesoare, care au fost unele dintre cele mai remarcabile personalitati din tara noastra in domeniul cercetarii stiintifice a dreptului proprietatii intelectuale.

Totodata, in semn de recunostiinta, profund respect si aducere aminte, membrii Asociatiei Stiintifice de Dreptul Proprietatii Intelectuale si conducerea Revistei Romane de Dreptul Proprietatii Intelectuale, au hotarat instituirea premiilor YOLANDA EMINESCU - OTILIA CALMUSCHI, ce se va acorda in fiecare an, incepand cu anul 2008, unor remarcabili cercetatori in domeniul dreptului proprietatii intelectuale sau unor tineri cercetatori care bat la portile afirmarii.

ASDPI face parte, alaturi de alte 31 de institutii, din Grupul de lucru institutionalizat pe probleme de proprietate intelectuala coordonat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Asociatia Stiintifica de Dreptul Proprietatii Intelectuale" are ca principala preocupare editarea trimestriala a Revistei Romane de Dreptul Proprietatii Intelectuale, precum si crearea de legaturi stiintifice in domeniu, organizarea de cursuri, conferinte, dezbateri, simpozioane, mese rotunde, schimburi bilaterale, expuneri ori alte actiuni sau activitati in acest domeniu pentru prevenirea si combaterea contrafacerilor si pirateriei.

Dreptul proprietatii intelectuale fiind disciplina de studiu in invatamantul juridic superior din Romania, membrii asociatiei au considerat ca materia si cei interesati de acest domeniu au nevoie de o publicatie care sa se constituie intr-o tribuna de dezbateri si dialog.

Sub egida ASDPI si a Universitatii "Nicolae Titulescu" se editeaza Revista Romana de Dreptul Proprietatii Intelectuale, cu aparitie trimestriala (primul numar a aparut in luna decembrie 2004).

Revista Romana de Dreptul Proprietatii Intelectuale este singura publicatie de acest gen in literatura juridica din tara noastra si contribuie la crearea cadrului necesar pentru exprimarea opiniilor specialistilor privind dreptul proprietatii intelectuale, la formularea de propuneri in vederea perfectionarii legislatiei in domeniu, care sa conduca la armonizarea sa cu cea internationala si comunitara, in mod special.

Pana in prezent, urmare aprecierii continutului sau stiintific, revista noastra a fost solicitata si este difuzata, pe baza de abonament sau oferita gratuit, unor institutii internationale si comunitare in domeniul proprietatii intelectuale, unor asociatii private care desfasoara activitati in domeniu, precum si unor persoane fizice, specialisti in materie, din Albania, Anglia, Belgia, Canada, Croatia, Franta, Germania, Republica Moldova, Olanda, Serbia, Spania, Turcia si SUA.

De asemenea, urmare recunoasteii continutului stiintific al revistei noastre, avem un schimb permanent de publicatii sau alte materiale in domeniu cu European Communities Trade Mark Assosiation (ECTA) si Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI).

In paginile revistei au publicat diverse articole sau studii in domeniul dreptului proprietatii intelectuale, specialisti straini de renume, in materie, printre care amintim: prof.univ.dr. Karl-Nikolaus Peifer - Director al Institutului de drept in media si comunicatii din cadrul Universitatii din Köln si judecator al curtii Oberlandesgericht Hamm; conf.univ.dr. Victor Volcinschi din cadrul Universitatii de Stat a Republicii Moldova; lector univ.dr. Dorian Chirosca- director general al Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova; Dr. Ekkehard Stolz - avocat in cadrul Societatii de avocati - Avocati Lichtenstein, Korner & Partners; Pedro Rodinger - Director al Departamentului pentru modele Oficiul pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (marci si modele); Christy Rogers-avocat din cadrul Baroului din Londra; lector univ. drd. Igor Chirosca - din cadrul Universitatii de Stat a Republicii Moldova; Olga Belei - director al departamentului drept de autor si drepturi conexe din cadrul Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova.

Din Consiliul Stiintific al revistei fac parte cadre didactice de prestigiu de la Universitatea Bucuresti; Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi; Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj Napoca; Universitatea "Ovidius" Constanta; Universitatea de Vest din Timisoara; Universitatea "Valahia" Targoviste; Universitatea "Dimitrie Cantemir" Cluj Napoca; Universitatea "Dimitrie Cantemir" Targu Mures; Universitatea Ecologica Bucuresti; Universitatea "Nicolae Titulescu" Bucuresti; judecatori, procurori, avocati,consilieri juridici, ofiteri din Inspectoratul General al Politiei Romane, specialisti din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor si al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, precum si din cadrul Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova.

Deasemenea din Consiliul Stiintific al revistei noastre fac parte cadre didactice de prestigiu de la Universitatea "Karoli Gaspar" din Budapesta; Universitatea din Novi Sad; Universitatea de Stat din Moldova; Academia de Drept din Moldova; Universitatea Libera Internationala din Moldova; Institutul de Istorie, Stat si Drept al Academiei de Stiinte a Moldovei.
 

 

    Nr. 4/2009

    In atentia autorilor de opere stiintifice

    Adolf Dietz

    Dreptul de autor in Romania si armonizarea acestuia in baza normelor europene. Evolutie si situatia actuala dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana

    Edmond Gabriel Olteanu

    Consideratii cu privire la conceptul de autoplagiat

    Ioana Vasiu

    Lucian Vasiu

    Protectia creatiilor vestimentare

    Ligia Danila Catuna

    Limite legale ale exercitarii dreptului de autor. Aspecte atipice derivate din alt act normativ

    Mariana Liliana Savu

    Drepturile de autor, drepturile conexe si drepturile succesorale ale sotului supravietuitor

    Magda Popescu

    Aspecte din practica judiciara europeana referitoare la remuneratia compensatorie pentru copia privata

    Ciprian Raul Romitan

    Consideratii cu privire la sintagma de "utilizator" in domeniul operelor scrise. Propunere de legeferenda

    Gabriela Gyongy Mihut

    Aspecte generale privind medierea. Medierea desfasurata de OMPI (WIPO)

    ###Violeta Visean

    Implementarea Directivei Parlamentului European si a Consiliului 2004/48/CE in Romania

    Nicoleta Rodica Dominte

    Protectia inventiilor prin brevet comunitar

    Gabriela Raducan

    Ana Maria Mihai

    Aspecte de drept procedural comparat in materia brevetelor europene de inventie

    Razvan Dinca

    Slabiciunile teoriei marcilor slabe

    Bujorel Florea

    Ovidiu-Valentin Florea

    Institutii speciale cuprinse in legea privind modelele de utilitate

    Nicolae Grofu

    Perchezitia - activitate desfasurata in cazul investigarii infractiunilor prevazute in Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, savarsite prin intermediul unui sistem informatic

    Ion Ristea

    Aspecte teoretice si de jurisprudenta in domeniul dreptului de proprietate intelectuala

    Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor

    SEMINAR NATIONAL: Limite si exceptii in dreptul de autor. Cadru juridic. Aplicare

    JURISPRUDENTÃ

    Desene/Modele industriale. Aranjamentul de la Locarno. Analiza desenelor/modelelor de catre OSIM, potrivit clasificarii effectuate din oficiu. Nelegalitatea modificarii clasificarii pe parcursul examinarii. Consecinte (Selectie si prelucrare de judecator

    ###Elena Viviane Tiu- presedinte al Sectiei a IX-a civila si pentru cause privind proprietatea intelectuala din cadrul Curtii de Apel Bucuresti) Sloganul comercial -obiect al dreptului de autor. Modul de calculare

    a daunelor produse prin contrafacere (Selectie si prelucrare de judecator Elena Viviane Tiu- presedinte al Sectiei a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala din cadrul Curtii de Apel Bucuresti)

    Marca. Actiune in anulare. Aparare intemeiata pe teza dobandirii caracterului distinctiv prin utilizare. Conditii. Cauze de anulare. Reaua-credinta. Lipsa caracterului distinctiv (Selectie si prelucrare

    de judecator Elena Viviane Tiu- presedinte al Sectiei a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala din cadrul Curtii de Apel Bucuresti)

    Marci. Cerere de anulare a unor marci in temeiul art. 48 alin. 1 lit. b) rap. la art. 6 lit. c) din Legea 84/1998. Caracterul slab al marcilor anterioare, consecinta protectiei reduse, inexistenta riscului de confuzie (Selectie si prelucrare Carmen Negrila, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia civila si de proprietate intelectuala)

    RECENZII

    ###Razvan Dinca, Protectia secretului commercial in dreptul privat,

    Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2009, 66ip. (Recenzie

    efectuata de Paul George Buta - Redactor sef adjunct al Revistei

    romane de dreptul proprietatii intelectuale)

    Constantin Duvac, Ciprian Raul Romitan, Protectia juridico -

    penala a desenelor si modelelor", Editura Universul Juridic,

    Bucuresti, 2009, 42gp. (Recenzie efectuata de prof.univ.dr. Ovidiu

    Predescu - Redactor sef adjunct al revistei "Dreptul", prorector cu

    cercetarea stiintifica al Universitatii "George Baritiu" din Brasov)

    BIBLIOGRAFIE SELECTIVÃ

    Bibliografie selectiva in domeniul proprietatii intelectuale publicata

    sau prezentata in cadrul unor simpozioane in perioada septembrie -

    noiembrie 2009 (Dr. Ciprian Raul Romitan - Avocat Baroul

    Bucuresti, Redactor sef al Revistei romane de dreptul proprietatii

    intelectuale)

  • Titlu: Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2009
  • Pret: 35,00 RON
  • ISBN: 1584-724100904
  • Format: Academic
  • Pagini: 352
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Viorel Ros
ACTIVITATE PROFESIONALĂ -judecător la Judecătoria sector 1 Bucureşti: 1979-1985; vicepreşedinte la Judecătoria sector 5: 1985-1990; preşedintele Judecătoriei sector 6: 1990-1993; preşedintele Tribunalului Bucureşti: 1993-1997 cu grad de judecător de curte de apel, judecător la...

Citeste mai mult »

Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2009
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos