Curierul Judiciar nr. 10/2018
Curierul Judiciar nr. 10/2018
Pret de coperta:
44,90 lei
Reviste
Curierul Judiciar nr. 10/2018

Pret de coperta:

44,90 lei

Disponibilitate: In stoc

Adauga in cos

Te contactam noi

Ridicare personala de la sediul UJmag
Comanda produsul si vino sa-l ridici din sediu azi, 08.30-17.00

Livrare prin curier
Timp estimat de livrare: 2 zile lucratoare

Magazin închis

între 30.04-06.05.2024

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online
Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, va punem la dispozitie cea mai performanta revista de actualitate juridica, realizata la standarde inalte dupa modelul revistelor de specialitate din strainatate, coordonata de un colegiu stiintific si redactional de exceptie, sustinuta de autori prestigiosi care provin atat din mediul academic, dar mai ales al practicii juridice, indexata in trei baze de date internationale si disponibila si in format online in Biblioteca juridico-economica online Legalis.ro.

Revista este indexata in baze de date internationale (BDI)
CEEOL - Central and Eastern European Online Library
• HeinOnline - Legal Research Database
• EBSCO - EBSCOhost Online Research Databases


Numarul din luna octombrie al Revistei Curierul Judiciar va propune subiecte de maxima importanta juridica.

Editorialul din acest numar este semnat de avocat Stan Tirnoveanu care face o analiza a modificarilor aduse Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvența prin O.U.G. nr. 88/2018. Ordonanța de urgența a aparut cu scopul enunțat de a eficientiza procedurile de recuperare a creanțelor bugetare de la societațile aflate in insolvența, de a reduce riscul de folosire frauduloasa a procedurii insolvenței pentru sustragerea de la plata datoriilor, de a proteja mediul concurențial, mediul de afaceri și de a crea oportunitatea redresarii societaților viabile prin folosirea instituțiilor conversiei, reducerii echitabile a creanțelor bugetare sau cesionarea acestora. Autorul apreciaza ca modificarile oscileaza intre dorința de a corecta eventuale dezechilibre și adancirea sau crearea unor noi dezechilibre in cadrul procedurii.

In cadrul rubricii Curier legislativ realizata de drd. Oana Dimitriu sunt prezentate selectiv cele mai importante acte normative din perioada 1 - 30 septembrie 2018, inclusiv decizii de admitere ale Curții Constituționale, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Rubricile de Actualitate europeana si Actualitate internationala corespunzatoare lunii septembrie 2018 aduc in prim plan principalele activitati de la nivelul institutiilor Uniunii Europene, dar si evenimentele de interes international. Cele doua rubrici sunt semnate de drd. Oana Dimitriu, respectiv de prof.dr. Bogdan Aurescu.

Practica judiciara neunitara
Rubrica este dedicata practicii judiciare neunitare cuprinde solutii ce ilustreaza aparitia unei jurisprudente neunitare cu privire la o problema de drept de actualitate fie prin aceea ca priveste interpretarea unor norme juridice foarte importante, cu aplicabilitate de durata, ceea ce face ca practica neunitara sa se manifeste intr-o perioada mai mare de timp, fie pentru ca priveste o norma cu implicatii imediate asupra unui numar mare de raporturi juridice, chiar daca intr-o perioada limitata de timp. In acest numar judecator drd. Razvan Anghel analizeaza Competenta de solutionare a contestatiilor formulate impotriva actelor de control ale CNAS prin care se constata iregularitati in executarea contractelor de furnizare a serviciilor medicale.

Dreptul afacerilor
Articolul Incompatibilitați in materia contractului de agenție. Aspecte referitoare la clauzele de exclusivitate și de neconcurența, semnat de lector dr. Mihai Dogaru. Legea romana a contractului de agentie introduce notiunea de comitent pentru a o inlocui pe cea de principal. Aceasta alegere nu este cea mai fericita, avand ca posibil efect crearea unei confuzii intre contractul de agentie si contractul de comision. Mai mult, utilizarea notiunii de comitent poate acredita ideea potrivit careia contractul de agentie ar fi – in realitate – o subspecie, o varietate a contractului de comision, aspecte despre care, in realitate, nu poate fi vorba. Analiza are in vedere incompatibilitațile privind calitatea de agent, ca intermediar profesionist in afaceri, clauza de exclusivitate și clauza de neconcurența.

Articolul Societațile mutuale de asigurare. Drept roman și comparat, semnat de lector dr. Ramona Ciobanu, propune o analiza a conceptului de asigurare din punct de vedere etimologic, tehnic, economic și juridic. Autoarea prezinta evoluția istorica a societaților de asigurare in Romania inca din Evul Mediu pana astazi, analizand totodata și reglementarea societaților mutuale de asigurare in Romania, in Franța și in Uniunea Europeana. Societațile mutuale sunt profund ancorate in economia europeana, acoperind nevoia de protecție a milioane de oameni. Ele ar putea caștiga teren pe piața asigurarilor daca stabilitatea pe termen lung a sistemelor publice de protecție sociala este afectata de schimbarile demografice și de urbanizare.

Drept privat
Articolul Regandirea modului de lucru in era digitala: Telemunca și implicațiile sale in reglementarea raporturilor de munca, semnat de avocat drd. Valentina-Lidia. Telemunca, cunoscuta și sub denumirea de „munca la distanța”, a fost reglementata pentru prima data in Romania, prin Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitații de telemunca. Pornind de la cadrul juridic aplicabil materiei, articolul analizeaza conceptul de telemunca, regimul juridic al telemuncii, condițiile de munca (din punct de vedere al securitații și sanatații in munca, al datelor cu caracter personal, al instruirii, al organizarii muncii, al drepturilor colective etc.), precum și raspunderea juridica a parților. Expunerea conține, totodata, prezentarea cadrului normativ al Uniunii Europene, precum și o analiza de drept comparat. Articolul se incheie cu propuneri de lege ferenda in vederea imbunatațirii cadrului normativ.

Drept public
Articolul Asociatiile de dezvoltare intercomunitara. Caracteristici și probleme de interpretare, semnat de drd. Vlad-Cristian Soare. Conform autorului, analiza cadrului legal referitor la asociațiile de dezvoltare intercomunitara presupune cu necesitate raportarea la mai multe acte normative. In consecința, se impune adoptarea unei cadru legal unitar, a unui singur act normativ, suplu si concis care sa reglementeze aceasta institutie. Studiul propus se evidențiaza atat prin rigoarea analizei, cat și prin desele trimiteri la viitorul Cod administrativ al Romaniei.

Drept penal
Articolul Aspecte privind existența sau nu a unei condiții implicite de aplicare a dispozițiilor art. 374 C.proc.pen. in sensul necesitații unei declarații exprese a inculpatului ca nu contesta probele administrate in cursul urmaririi penale, semnat de asist. dr. Teodor Manea. Ideea de a realiza acest articol a pornit de la o speța, rezumata astfel: „In cazul in care inculpatul, care a lipsit de la judecata si a fost reprezentat de avocat din oficiu, nu a solicitat in mod expres ca judecata sa aiba loc in baza materialului probator efectuat in faza de urmarire penala, este justificata desfiintarea sentintei si trimiterea cauzei spre rejudecare primei instante, pentru a se asigura acestuia dreptul la un dublu grad de jurisdicție”. Decizia instanței, in opinia autorului, pornește de la o interpretare greșita a scopului textului de lege in discuție, precum și de la ignorarea conținutul exact al acestuia, ajungandu-se, la adaugarea la norma de reglementare a unor elemente pe care actul normativ nu le prevede.

Rubrica de Sinteze de jurisprudenta isi pastreaza structura, dar si actualitatea: CC, CJUE – iulie 2018.

In cadrul rubricii Instrumente, drd. Florentina-Camelia Medei și assoc. prof. dr. Kürsad Sertbas propun cititorilor un scurt studiu comparativ privind educația fizica și sportul pentru persoane cu dizabilitați, la nivel instituțional, in Romania și Turcia. Articolul are ca scop reliefarea, la nivel instituțional, a sistemului de educație fizica și sport pentru persoane cu dizabilitați din Romania și Turcia. In realizarea prezentului demers științific au fost utilizate metoda istorica, prin care am efectuat o incursiune in legislația internaționala și naționala care reglementeaza domeniul, precum și un studiu comparativ al masurilor intreprinse efectiv in Romania și Turcia. Prin evidențierea aspectelor tari și slabe ale sistemului de educație fizica și sport pentru persoane cu dizabilitați, din Romania și Turcia, autorii iși propun sa contureze un cadru ideal al domeniului, care, pe viitor, sa poata fi implementat concret in fiecare din cele doua țari, și, de ce nu, poate chiar la nivel mondial. Mai mult decat atat, prin acest demers științific se dorește incurajarea colaborarii intre instituțiile, forurile competente in domeniul educației fizice și sportului pentru persoanele cu dizabilitați, precum și la nivel academic, din Romania și Turcia.

In acest numar avocat Mihai Dinu semneaza pamfletul Candidatura.

Ca in fiecare numar, revista cuprinde un Index alfabetic si un Index legislativ care constituie veritabile instrumente de lucru pentru cititor.
  • Titlu: Curierul Judiciar nr. 10/2018
  • Pret: 44,90 RON
  • ISBN: 1582-75261810
  • Format: A4
  • Pagini: 60
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Curierul Judiciar nr. 10/2018
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Copyright 2008-2024 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Comanda prin telefon

0733.673.555
Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Precomanda cu plata in avans
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos