Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018
Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018
Pret de coperta: 79,00
71,10 lei (-10%)
Colectia Examene
Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018

Pret de coperta: 79,00

71,10 lei

Economisesti 10%

Disponibilitate: Nu este pe stoc

Rezerva

Vom depune toata diligenta in vederea gasirii cartii.

Rezerva acum si te vom anunta prin e-mail, in maxim 30 de zile, pentru ca tu sa o poti comanda imediat.

Transport gratuit

Pentru comenzile peste 300 Lei

Reduceri

Oferte speciale exclusive

Comanda direct la

Telefon: 0733.673.555

Plateste cu cardul

Protectia platii online
DESPRE LUCRARE
Subiectele selectate, respectand structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, la care se adauga și explicațiile tuturor variantelor de raspuns, vor permite simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, precum și gestionarea emoțiilor specifice acestora.

CUPRINSUL LUCRARII
Lucrarea cuprinde subiectele date la concursurile/examenele de admitere in profesiile juridice din ultimii ani, fiind sistematizata in capitole corespunzatoare, conform disciplinelor de concurs/examen, in aceasta ordine:
- Drept civil (admitere INM/magistratura 2015-2017; admitere Barou stagiari/definitivi 2015-2017);
- Drept procesual civil (admitere INM/magistratura 2016-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2016-2017);
- Drept penal (admitere INM/magistratura 2017-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2017);
- Drept procesual penal (admitere INM/magistratura 2017-2018; admitere Barou stagiari/definitivi 2017).

Subiectele conțin explicații ale tuturor variantelor de raspuns, avandu-se in vedere:
- soluționarile contestațiilor la baremul de notare si evaluare;
- modificarile legislative și dispozițiile legale in vigoare;
- decizii ale Curții Constituționale, recursuri in interesul legii, doctrina etc.
Explicațiile sunt poziționate la finalul fiecarui chestionar anual, permitandu-se astfel o verificare reala a cunostințelor, precum și o simulare a punctajului.

PUNCTELE FORTE ALE LUCRARII
- simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, prin structura chestionarelor (prezentata mai sus);
- recapitularea cunostintelor, prin pastrarea modului de elaborare a chestionarelor, testele-grila fiind amestecate si grupate pe materii, conform modalitatilor de examinare uzitate in examenele de admitere in profesiile juridice;
- explicatii ale tuturor variantelor de raspuns.

PUBLICUL ȚINTA
Realizata de un colectiv de autori cu mare experiența, format din procurori, judecatori, formatori ai Institutului National al Magistraturii, specialiști din Ministerul Justitiei, avocați și cadre didactice care predau la facultați de drept de prestigiu din țara, lucrarea Admiterea in magistratura și in avocatura. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de raspuns este utila candidaților la examenele de admitere in profesiile juridice, pentru concursul de admitere in magistratura, pentru examenele de admitere in profesia de avocat, de definitivare sau promovare, precum și studenților facultaților de drept, pentru examenul de licența.

DESPRE AUTORI
VLADIMIR DIACONIȚA: Este avocat in cadrul Baroului București și asist. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații din București.
EMESE FLORIAN: Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Departamentul de drept privat, titular de disciplina la materiile Dreptul familiei și Regimuri matrimoniale.
GEORGE-ALEXANDRU ILIE: Este avocat in cadrul Baroului București, lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații din București, Catedra de drept privat, disciplinele Drept civil. Teoria generala și Drept civil. Persoanele, lector in cadrul cursurilor INPPA pe teme inerente dreptului civil și lector la conferințele de stagiu organizate de catre Baroul București, pe teme inerente dreptului civil.
NICOLETA MICLAUȘ-BADIN: Face parte din personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor și procurorilor in cadrul Direcției Elaborare Acte Normative – Serviciul de drept privat – Ministerul Justiției, din anul 2006 și pana in prezent.
DANIELA MOȚIU: Este avocat definitiv in cadrul Baroului Timiș, formator al INPPA in Dreptul muncii. De asemenea, este conf. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații de Vest din Timișoara, doctor in Drept comercial la Universitatea de Vest din Timișoara din anul 2009, cu distincția Magna cum laude, cu teza Stabilirea masei active și a masei pasive in procedura insolvenței.
FLORIN MOȚIU: Este judecator la Curtea de Apel Timișoara, formator al INM in Drept comercial din anul 2004 și in Cooperare judiciara europeana in materie civila și comerciala din anul 2007 și membru in rețeaua naționala de judecatori pentru cooperarea judiciara in materie civila și comerciala din martie 2004. De asemenea, este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitații de Vest din Timișoara și dr. in Drept comercial la Universitatea de Vest din Timișoara din 2005, cu distincția Magna cum laude, cu teza Contractele comerciale de intermediere fara reprezentare.
KAMELIA SIRBU: Este judecator la Curtea de Apel București. De asemenea, este coautor pentru secțiunea comerciala, contencios administrativ și fiscal – Buletinul Jurisprudenței – Culegere de practica Judiciara a Curții de Apel Constanța, edițiile 2002-2005, și coautor al lucrarii Teste-grila pentru examenele de admitere in profesii juridice. Drept civil, Ed. Universul Juridic, Bucu¬rești, 2014.
ANDREA CHIȘ: Este judecator la Curtea de Apel Cluj, Sectia I civila. De asemenea, este lector univ. dr., titular al disciplinei Drept procesual civil la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
ROXANA DAN: Este judecator, cu grad de tribunal, in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca; drd. al Facultații de Drept din cadrul Universitații Babeș-Bolyai, sub indrumarea prof. univ. dr. Ionuț Florin Popa; cadru didactic asociat al Facultații de Drept din cadrul Universitații Babeș-Bolyai, disciplina Drept procesual civil, incepand cu anul 2013, activitate de seminar.
CLAUDIA DUMITRACHE: Este lector univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, titular la disciplina Drept civil. Succesiuni, si judecator la Tribunalul Sibiu (din 1994).
CODRUTA HAGEANU: Este conf. univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de drept privat, si titular de disciplina la Dreptul familiei si protectia copilului si a altor categorii de persoane. Este, de asemenea, judecator la Tribunalul Sibiu (din 1994).
MIHAI ADRIAN HOTCA: Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti (din 2010), avocat in Baroul Bucuresti (1998-prezent); avocat coordonator al SCA „Hotca & Asociatii”.
CRISTIAN BALAN: Este colaborator in cadrul Departamentului de Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea din București, la disciplinele Drept procesual penal. Partea generala și Partea speciala; judecator definitiv, Judecatoria Buftea – Secția penala (2016-prezent).
CATALIN CONSTANTINESCU: Este drd. in Drept penal in cadrul Școlii Doctorale a Facultații de Drept, Universitatea din București, sub coordonarea domnului prof. Valerian Cioclei. Este asist. univ. asociat al aceleiași facultați la materiile Teoria generala a dreptului și Doctrine juridice și, de asemenea, consilier juridic in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc.
LUCIAN CRISTE: Este asist. univ. drd., Facultatea de Drept a Universitații Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; avocat in cadrul Baroului Cluj; membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP); membru al Asociatiei Franceze de Drept Penal (AFDP).
TEODOR MANEA: Este procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitești, formator colaborator al Școlii Naționale de Grefieri și asist. univ. dr. in cadrul Facultații de Drept a Universitații „Titu Maiorescu” din București.
LAURA STANILA: Este avocat in cadrul Baroului Timiș și membru fondator al SCA „Stanila și Asociații”. Este, de asemenea, lector univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara (din 2005). Totodata, este lector in cadrul Institutului Național pentru Pregatirea și Perfecționarea Avocaților – Centrul Teritorial Timișoara (din 2013).
  • Titlu: Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018
  • Pret: 79,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-0340-3
  • Format: Academic
  • Pagini: 384
Votul cititorilor: (0 voturi)
Daca ai citit aceasta carte, spune si celorlalti cat de mult ti-a placut!
Vot:
Numele tau:
Email:
Titlu:
Parerea ta:
Andrea-Annamaria Chis
Este doctor în Ştiinţe juridice (2012), Facultatea de drept, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, calificativ excelent – summa cum laudae, conducător de doctorat prof. univ. dr. Liviu Pop, profesor emerit. Activitate profesională: Judecător Curtea de Apel Cluj, Secţia I...

Citeste mai mult »

Florin Motiu
- Profesor universitar dr. la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara; - Fost judecător la Curtea de Apel Timișoara; - Formator al Institutului Național al Magistraturii în drept comercial din 2004 și în cooperare judiciară europeană în materie civilă și...

Citeste mai mult »

Mihai Adrian Hotca
Studii: licenţiat în Drept (1997); master în Știinţe penale (2004); doctor în Drept penal (2007). Activitate profesională: lector la Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (din 2004); profesor universitar (din 2010); rector al Universității...

Citeste mai mult »

Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018
Recomanda unui prieten
Comanda telefonica

Vrei sa faci o comanda si nu ai timp?
Introdu numarul de telefon, iar un operator UJmag.ro te va suna
in cel mai scurt timp si iti va cere telefonic restul datelor necesare.

Aboneaza-te la newsletter
Fii la curent cu reducerile!

Parteneri Gold:
Parteneri Silver:
Parteneri Media:
Va recomandam:

Comanda prin telefon

0733.673.555

Copyright 2008-2021 Universul Juridic Magazin SRL. Toate drepturile rezervate

Adaugare in Cos
Produsul a fost adaugat in Cosul de Cumparaturi.
Precomanda
TE RUGAM SA FACI PRECOMANDA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai precomandat nu a aparut inca pe piata si nu este disponibil momentan in stoc.
UJmag.ro te va informa de indata ce acest titlu va fi disponibil la vanzare.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Rezerva
TE RUGAM SA FACI REZERVAREA DOAR DACA ESTI SIGUR CA VEI ACHIZITIONA ACEASTA CARTE!
Te informam ca titlul pe care l-ai rezervat nu este disponibil in stoc.
Ujmag.ro va depune toate diligentele pentru a comanda aceasta carte pentru tine.
Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa ta de posta electronica.
Adauga in cos